Μπόρις Μπέκερ: «Δεν έχω βιώσει ποτέ τόση αλληλεγγύη στον ελεύθερο κόσμο, όση στη φυλακή»


21/12/2022 - 21:10

Ο τρεις φορές πρωταθλητής του Wimbledon, Boris Becker, φτάνει μαζί με τη σύντροφό του Lilian de Carvalho Monteiro, για δίκη στο Southwark Crown Court, στο Λονδίνο, όπου τελικά κρίθηκε ένοχος για τέσσερις κατηγορίες βάσει του νόμου περί αφερεγγυότητας κατά τη διάρκεια της δίκης πτώχευσης. Ημερομηνία φωτογραφίας: Παρασκευή 29 Απριλίου 2022. (Photo by Victoria Jones/PA Images via Getty Images)Ο τρεις φορές πρωταθλητής του Wimbledon, Boris Becker, φτάνει μαζί με τη σύντροφό του Lilian de Carvalho Monteiro, για δίκη στο Southwark Crown Court, στο Λονδίνο, όπου τελικά κρίθηκε ένοχος για τέσσερις κατηγορίες βάσει του νόμου περί αφερεγγυότητας κατά τη διάρκεια της δίκης πτώχευσης. Ημερομηνία φωτογραφίας: Παρασκευή 29 Απριλίου 2022. (Photo by Victoria Jones/PA Images via Getty Images)

Ο Μπόρις Μπέκερ, που ολόκληρος ο κόσμος γνώρισε ως πλούσιο πρωταθλητή του τένις, αφηγήθηκε δακρυσμένος τη στιγμή που έκλεισε για πρώτη φορά η πόρτα του κελιού του, στη διαβόητη φυλακή του Γουάντσγουορθ της Βρετανίας, μιλώντας δημόσια μετά από οκτώ μήνες έκτισης ποινής για αδικήματα πτώχευσης.

«Ήταν η πιο μοναχική στιγμή στη ζωή μου», είπε ο Μπέκερ σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο SAT1, ανακαλώντας στη μνήμη του, ότι λίγες ώρες νωρίτερα δεν μπόρεσε καν να αποχαιρετήσει τα αγαπημένα του πρόσωπα, πριν τον οδηγήσουν από τη δικαστική αίθουσα στον κάτω όροφο, στη φυλακή του δικαστηρίου.

Ο τρεις φορές πρωταθλητής του Wimbledon καταδικάστηκε σε 30 μήνες φυλάκιση τον Απρίλιο, για παράνομη μεταφορά μεγάλων ποσών και απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων μετά την κήρυξη πτώχευσης στην Βρετανία. Ο πρώην πρωταθλητής απέκρυψε κεφάλαια και δεν παρέδωσε τρόπαια, ώστε να ρυθμίσει τα χρέη του.

FILE - Former tennis player Boris Becker arrives at Southwark Crown Court in London, Friday, April 29, 2022. Fresh out of prison for bankruptcy offenses, tennis great Boris Becker is heading for the limelight again. German broadcaster SAT.1 was due Tuesday to air the first interview with Becker since his release, quoting the 55-year-old saying his jail time had taught him “a hard lesson, a very expensive one, a very painful one.” (AP Photo/Frank Augstein, File)FILE – Former tennis player Boris Becker arrives at Southwark Crown Court in London, Friday, April 29, 2022. Fresh out of prison for bankruptcy offenses, tennis great Boris Becker is heading for the limelight again. German broadcaster SAT.1 was due Tuesday to air the first interview with Becker since his release, quoting the 55-year-old saying his jail time had taught him “a hard lesson, a very expensive one, a very painful one.” (AP Photo/Frank Augstein, File)

Ο Μπέκερ κανονικά θα έπρεπε να εκτίσει το ήμισυ της ποινής του πριν αποκτήσει το δικαίωμα να αποφυλακιστεί, αλλά αφέθηκε ελεύθερος νωρίς, στο πλαίσιο ενός προγράμματος γρήγορης απέλασης για ξένους υπηκόους.

Ο Μπέκερ, ο οποίος απελάθηκε στην πατρίδα του, τη Γερμανία στις 15 Δεκεμβρίου, είπε ότι προσευχόταν καθημερινά τις τρεις εβδομάδες που μεσολάβησαν μεταξύ της δίκης και της καταδίκης του, έχοντας επίγνωση ότι υπήρχε πιθανότητα να μην γλιτώσει με μια ποινή με αναστολή.

Φτάνοντας στο Γουάντσγουορθ , ο 55χρονος Mπέκερ φοβόταν τις επιθέσεις από άλλους κρατούμενους: «Οι πολλές ταινίες που είδα εκ των προτέρων δεν βοήθησαν», είπε.

Ο Μπέκερ είπε ότι οι αρχές της φυλακής προσπάθησαν να διασφαλίσουν την προσωπική του ασφάλεια, παραχωρώντας του ένα μονό κελί και βάζοντας τρεις έμπειρους κρατούμενους —ή «ακροατές», όπως τους αποκάλεσε — να τον καθοδηγήσουν στη νέα του ζωή, πίσω από τα κάγκελα.

Αυτή περιελάμβανε την αντιμετώπιση της έλλειψης φαγητού, είπε ο Μπέκερ, καθώς το μενού της φυλακής περιοριζόταν σε μεγάλο βαθμό στο ρύζι, τις πατάτες και τη σάλτσα. Τα ”Κυριακάτικα ψητά” αποτελούνταν από ένα μπούτι κοτόπουλου, είπε.

Ο Boris Becker φτάνει στο Southwark Crown Court, στο Λονδίνο, μαζί με τη σύντροφό του Lilian de Carvalho Monteiro, όπου αντιμετώπισε κατηγορίες σχετικά με την πτώχευση του. Ο πρώην πρωταθλητής του Wimbledon καταδικάστηκε επειδή απέκρυψε κεφάλαια και δεν παρέδωσε τρόπαια για να ρυθμίσει τα χρέη του. Ημερομηνία φωτογραφίας: Πέμπτη 7 Απριλίου 2022. (Photo by James Manning/PA Images via Getty Images)Ο Boris Becker φτάνει στο Southwark Crown Court, στο Λονδίνο, μαζί με τη σύντροφό του Lilian de Carvalho Monteiro, όπου αντιμετώπισε κατηγορίες σχετικά με την πτώχευση του. Ο πρώην πρωταθλητής του Wimbledon καταδικάστηκε επειδή απέκρυψε κεφάλαια και δεν παρέδωσε τρόπαια για να ρυθμίσει τα χρέη του. Ημερομηνία φωτογραφίας: Πέμπτη 7 Απριλίου 2022. (Photo by James Manning/PA Images via Getty Images)

«Ένιωσα πείνα για πρώτη φορά στη ζωή μου», δήλωσε ο Μπέκερ, ο οποίος κέρδισε το πρώτο – από πολλά εκατομμύρια δολάρια – ως παίκτης σε ηλικία 17 ετών.

Η βία ήταν ένα πρόβλημα, είπε, αφηγούμενος περιστατικά στο Γουάντσγουορθh και αργότερα στο κατάστημα φυλακών Χάντερκομπ όπου οι τρόφιμοι απείλησαν να τον βλάψουν, μέχρι να παρέμβουν άλλοι.

Aφού έδειξε υπεροψία ακόμα και μέσα στο δικαστήριο, ο Μπέκερ είπε ότι βυθίστηκε στη στωική φιλοσοφία όσο βρισκόταν στη φυλακή και αγκάλιασε την ευκαιρία να διδάξει σε άλλους κρατούμενους μαθηματικά και αγγλικά – παρά το γεγονός ότι ήταν Γερμανός.

Το Νοέμβριο, συγκρατούμενοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν τρεις τούρτες σοκολάτας για τα γενέθλιά του, είπε ο Μπέκερ.

«Δεν έχω βιώσει ποτέ τέτοια αλληλεγγύη στον ελεύθερο κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι σχεδίαζε να μείνει σε επαφή με φίλους που είχε κάνει στη φυλακή.

Για τον Μπέκερ, ο οποίος αναδείχθηκε σε σταρ του τένις το 1985 σε ηλικία 17 ετών, όταν έγινε ο νεότερος παίκτης που κέρδισε τον τίτλο του απλού ανδρών στο Γουίμπλεντον, η ποινή φυλάκισης ήταν βαρύ πλήγμα.

Ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση του δικαστή ότι ο Μπέκερ δεν είχε δείξει «καμία ταπεινοφροσύνη», αναγνώρισε στη συνέντευξη ότι «ίσως θα έπρεπε να ήμουν ακόμη πιο ξεκάθαρος, πιο συναισθηματικός» κατά τη διάρκεια της δίκης.

Ο Μπόρις Μπέκερ γιορτάζει τη νίκη του επί του Στέφαν Έντμπεργκ στον τελικό του απλού ανδρών στο Wimbledon, 9 Ιουλίου 1989. (AP Photo/John Redman)Ο Μπόρις Μπέκερ γιορτάζει τη νίκη του επί του Στέφαν Έντμπεργκ στον τελικό του απλού ανδρών στο Wimbledon, 9 Ιουλίου 1989. (AP Photo/John Redman)

Ο Μπέκερ παραδέχτηκε επίσης το λάθος του.

«Φυσικά και ήμουν ένοχος», είπε για τις τέσσερις από τις 29 κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκε.

Ωστόσο, προσθέτει ότι «θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερα».

Αφού αποσύρθηκε από το επαγγελματικό τένις το 1999, ο έξι φορές πρωταθλητής σε τουρνουά Grand Slam εργάστηκε ως προπονητής, τηλεοπτικός σχολιαστής, επενδυτής και παίκτης πόκερ διασημοτήτων.

Τώρα ελπίζει να γυρίσει μια νέα σελίδα και να αποφύγει τα λάθη που έκανε στο παρελθόν – για πολλά από τα οποία κατηγόρησε την τεμπελιά και τις κακές οικονομικές συμβουλές, που έλαβε από άλλους, οι οποίοι τον οδήγησαν στη χρεοκοπία του το 2017.

«Είναι στο χέρι μου να συνεχίσω να ακολουθώ αυτό το μονοπάτι και να παραμείνω πιστός στον εαυτό μου», είπε. «Πιστεύω ότι η φυλακή ήταν καλή εμπειρία για μένα».

Ο Μπέκερ λέει ότι αυτός και η σύντροφός του, Λίλιαν ντε Καρβάλιο Μοντέιρο, πιθανότατα δεν θα μείνουν στη Γερμανία, όπου είναι δύσκολο να διατηρηθεί το απόρρητο. Αντίθετα, σκέφτεται το Μαϊάμι ή το Ντουμπάι να γίνουν το επόμενο σπίτι του.

Αλλά ο πρώην Νο 1 του κόσμου, δύσκολα θα μείνει για πολύ μακριά από τα  φώτα της δημοσιότητας.

Οι διοργανωτές του ετήσιου φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου, δήλωσαν την Τρίτη 20/12, ότι το φεστιβάλ κινηματογράφου του επόμενου έτους θα περιλαμβάνει την πρεμιέρα ενός άνευ τίτλου (προς το παρόν) ντοκιμαντέρ για τον Μπέκερ, από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Άλεξ Γκίμπνεϊ, με πιθανή εμφάνιση του πρωταγωνιστή στο κόκκινο χαλί.

Πηγή: huffingtonpost


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio