Μοσχαράκι κοκκινιστό με τυρί φέτα, ελιές και χυλοπίτες – Γιαούρτι με αγγούρι


20/02/2012 - 10:29

Μοσχαράκι κοκκινιστό με τυρί φέτα, ελιές και χυλοπίτες

Υλικά
·1 κιλό μοσχαράκι (ελιά)
·400 γρ. τομάτα
·2 κ.σ. πελτές
·2 ξύλα κανέλας
·10 μπαχάρι
·5 γαρίφαλα
·3 καρότα
·2 κρεμμύδια
·2 ποτήρια νερό
·αλάτι
·πιπέρι
·½ σκόρδο
·1 ποτήρι κρασί λευκό
·20 ελιές
·500γρ. χυλοπίτες
·300 γρ. τυρί φέτα

Εκτέλεση
Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια. Τσιγαρίζουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές.
Στην συνέχεια ρίχνουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και λίγο αργότερα το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά έτσι ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τις τομάτες τις οποίες τις έχουμε λιώσει , τον πελτέ, την κανέλα , τα γαρύφαλλα, το μπαχάρι και τα καρότα που τα έχουμε κόψει σε χοντρές ροδέλες.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες.
Μόλις το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε τις καθαρισμένες ελιές.
Βράζουμε τις χυλοπίτες .
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τις χυλοπίτες βάζουμε το μοσχαράκι με την σάλτσα και από πάνω ρίχνουμε θρυμματισμένο τυρί φέτα.

Συνοδευτικό
Γιαούρτι με αγγούρι

Υλικά
·250 γρ. γιαούρτι
·ελαιόλαδο
·1 αγγούρι
·άνηθος
·πιπέρι
·αλάτι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με ψιλοκομμένο άνηθο σε ένα πιατάκι ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Τέλος καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε μπαστουνάκια, “καρφώνουμε” τα μπαστουνάκια στο γιαούρτι.


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Κουζίνα και διατροφή



Σχόλια κλειστά

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio