Μητσοτάκης για δημογραφικό: Στηρίζουμε τις νέες οικογένειες, θα ακολουθήσουν κι άλλα μέτρα23/05/2024 - 15:55

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις πολιτικές της κυβέρνησης στο θέμα της αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματοςΟ Κυριάκος μίλησε για τις πολιτικές της κυβέρνησης στο θέμα της αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος

Στο πλαίσιο του συνεδρίου « 2024 – Εθνική Προτεραιότητα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου έκανε λόγο για ένα εθνικό πρόβλημα που επηρεάζει την ηλικιακή διαστρωμάτωση ολόκληρης της κοινωνίας. Όπως εξήγησε, το δημογραφικό απασχολεί και πολλές άλλες χώρες και σημείωσε πως οι όποιες πολιτικές για την αντιμετώπιση του θα αρχίσουν να φαίνονται σε λίγα χρόνια.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις κυβερνητικές παρεμβάσεις, ξεκινώντας από τη δημιουργία του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και στη συνέχεια πέρασε στην εφαρμογή 60 πολιτικών που στοχεύουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως σε πολιτικές για την ισότητα, την οικογένεια, τους συνταξιούχους και την αγορά εργασίας. Έμφαση έδωσε στην στήριξη των νέων οικογενειών και στα οικονομικά κίνητρα που δίνονται για την απόκτηση περισσότερων παιδιών, όπως το αυξημένο επίδομα γέννας, στα φορολογικά κίνητρα, στα μέτρα για την απόκτηση στέγης. Επίσης μίλησε για κίνητρα και προς επιχειρήσεις ώστε να αυξήσουν τις παροχές που δίνουν σε οικογένειες, φέρνοντας ως παράδειγμα το κόστος του παιδιάτρου.

Πρόθεση της κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι να δοθούν δυνατότητες σε οικογένειες προκειμένου να αποκτήσουν κι άλλα παιδιά, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην στήριξη που πρέπει να έχει η εργαζόμενη μητέρα, μίλησε για τη λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών και του ολοήμερου σχολείου ενώ προανήγγειλε κι άλλες δράσεις για την επίλυση του δημογραφικού. «Στηρίζουμε ήδη τις νέες οικογένειες και θα ακολουθήσουν πολλά περισσότερα μέτρα».

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Νίκο ΧατζηνικολάουΣτιγμιότυπο από την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Νίκο Χατζηνικολάου

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «ο σχεδιασμός των πολιτικών μας πρέπει να λάβει υπόψη τις δημογραφικές εξελίξεις». Ως παράδειγμα έφερε τον αριθμό των παιδιών που θα πηγαίνουν σχολείο, εξηγώντας ότι από αυτόν θα εξαρτηθεί ο σχεδιασμός που θα γίνει για νέα σχολεία ή για τους εκπαιδευτικούς που απαιτούνται.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ…

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio