- PolisPress - http://www.polispress.gr -

Με το δικαίωμα του δανειστή

[1]

Γράφει ο Μάκης Μοσχοβούδης

Απροκάλυπτη και αποκαλυπτική για το πώς μας συμπεριφέρονται και το πώς μας αντιμετωπίζουν οι εταίροι μας στην Ευρώπη είναι η απάντηση που έδωσε ο κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χουντή “με ποιο δικαίωμα επεμβαίνεις στην εσωτερική πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, απαιτώντας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συναινέσουν με την κυβερνητική πολιτική;”

Ο Όλι Ρεν επικαλέστηκε το δικαίωμα του δανειστή για να παρεμβαίνει στην εσωτερική πολιτική κατάσταση της Ελλάδας . Ετσι απλά . Χωρίς περιστροφές και μη τηρώντας κανένα πρόσχημα όταν μιλά για μια χώρα που κάποιοι στο εσωτερικό της διατείνονται ότι διατηρούμε ακόμη την ανεξαρτησία μας .

Ιδού η σχετική απάντηση του κ. Όλι Ρεν : «Λαμβανομένων υπόψη των σημαντικών και πολύπλοκων προσαρμογών που απαιτούνται για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απαιτούν ευρεία πολιτική στήριξη από τα κυριότερα ελληνικά πολιτικά κόμματα ως προϋπόθεση για την περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη.

Ως εκ τούτου, επιδιώκοντας τη συμφωνία των κυριότερων ελληνικών πολιτικών κομμάτων για το μελλοντικό ελληνικό πρόγραμμα και ειδικότερα για το μνημόνιο συνεννόησης, το κλιμάκιο της τρόικας αποσκοπεί στην εξασφάλιση της πλήρους αποδοχής του περιεχομένου του προγράμματος από την ελληνική πλευρά.

H πολιτική αυτή συναίνεση είναι κρίσιμη για την επιτυχία του προγράμματος, δεδομένου ότι μόνο η ευρεία πολιτική υποστήριξη μπορεί να εγγυηθεί σε βάθος χρόνου την απαρέγκλιτη υλοποίηση των αναγκαίων μέτρων οικονομικής προσαρμογής και συνεπώς να πείσει τις αγορές ότι η Ελλάδα βάζει τάξη στην οικονομία και στα δημόσια οικονομικά της».

Ο κ. κοινοτικός επίτροπος είναι σαφής και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών .

Το λέει ορθά – κοφτά , ότι δηλ. προϋπόθεση για να σας δώσουμε χρήματα πρέπει τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα να στηρίξουν τις επιλογές της ΕΚΤ και του ΔΝΤ , που κατά ‘’σύμπτωση’’ είναι και η επιλογή της σημερινής Κυβέρνησης .

Οι δανειστές μας συμπεριφέρονται ως δύναμη κατοχής αδιαφορώντας ότι η Ελλάδα διαθέτει νόμιμα εκλεγμένο κοινοβούλιο που απαρτίζεται από κόμματα που επέλεξε ο Ελληνικός λαός και τα οποία έχουν από το Ελληνικό Σύνταγμα κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση , ανάλογα με τις εκτιμήσεις τους , να διαφοροποιούνται και να διαφωνούν με την Κυβέρνηση και τις όποιες επιλογές της .

Ακόμη οι δήθεν εταίροι μας δρουν ως κοινοί εκβιαστές , οδηγώντας μια χώρα και έναν Λαό στον υπερδανεισμό με δεδομένη την αδυναμία το χρέος να μην είναι βιώσιμο , δηλ. να μην μπορεί να αποπληρωθεί .

Θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί το κάνουν αφού γνωρίζουν τα δεδομένα ; Γιατί το σχέδιό τους είναι μέσω των εμπράγματων ασφαλειών να αρπάξουν την Δημόσια Περιουσία , τα φιλέτα της Πατρίδας μας παραδίδοντάς τα στα καπιταλιστικά αφεντικά τους που υπηρετεί η Ευρωπαϊκή Ελίτ που διαφεντεύει όλο αυτό το διάστημα την Ευρώπη .

Το θέμα λοιπόν εναπόκειται τόσο στην Ελληνική Κυβέρνηση , που ακόμη και αυτή την ύστατη ώρα επιβάλλεται να αντιδράσει υπέρ των συμφερόντων της Πατρίδας αλλά κυρίως της ίδιας της κοινωνίας των Πολιτών μετατρέποντας τις μούτζες της Πλατείας Συντάγματος και των άλλων πλατειών σε οργανωμένη πολιτική δύναμη με πολιτική ατζέντα , σχέδιο και στρατηγική .

Το βέβαιο είναι ότι τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο . Ούτε η εφαρμογή του γενοκτόνου μεσοπρόθεσμου , ούτε πολύ περισσότερο τα ληστρικά σχέδια εκείνων που απεργάζονται πίσω από τις πλάτες του λαού . Η κοινωνία μπορεί να τα ακυρώσει στην πράξη .