Μαθητές με οικολογική συνείδηση


27/12/2010 - 09:01

Με πρωτοβουλία της υπεύθυνης εκπαιδευτικού του προγράμματος αγωγής υγείας «Σκουπίδια», Μαίρης Γεροντάρα, έγινε η πρώτη συλλογή των παλιών βιβλίων του Γυμνασίου της Μύρινας. Η προσπάθεια προχώρησε και ολοκληρώθηκε, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένας περίπου τόνος χαρτιού, ενώ οι μαθητές με τη βοήθεια της κ. Γεροντάρα συσκεύασαν τα παλιά βιβλία σε 112 κιβώτια.

Το επόμενο βήμα έγινε την ημέρα των εκλογών, οπότε, σε συνεργασία με τους Δήμους Μύρινας και Νέας Κούταλης, συγκεντρώθηκαν 650 κιλά ψηφοδέλτια από τα εκλογικά τμήματα των δύο Δήμων. Τόσο τα παλιά βιβλία όσο και τα ψηφοδέλτια βρίσκονται στο υπόγειο του Γυμνασίου και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε σύντομα να προχωρήσει η διαδικασία μεταφοράς τους στη Μυτιλήνη ή την Αθήνα.

Η επόμενη ενέργεια, μαζί με κάποια άλλα πολιτιστικά δρώμενα που διοργανώνουν τα παιδιά με την κ. Γεροντάρα, θα προκαλέσει αρκετές συζητήσεις στην πόλη της Μύρινας. Τα παιδιά θα καθαρίζουν τις γειτονιές της Μύρινας από τα σκουπίδια, με προγραμματισμό μία φορά την εβδομάδα σε κάθε συνοικία. Μαζί με άλλους πολίτες της Μύρινας, υπήρξε επαφή και με τους φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, με τους οποίους θα προχωρήσουν στον καθαρισμό των συνοικιών με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς την ορθή διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων.

Πηγή Newsbeast


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Νέοι για πάντα

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio