Μία φωτογραφία χίλιες λέξεις για το Brexit


12/09/2018 - 12:01

Aν και στη χθεσινή συνάντηση των υποστηρικτών του Brexit επικράτησε η αντίληψη ότι μετά το Brexit θα σημειωθεί ανάπτυξη στη Βρετανία, από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Dan Kitwood για το Getty Images, υποφώσκει μια δεύτερη ανάγνωση για το μέλλον της χώρας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρεί από την Ευρωπαική Ένωση στις 29 Μαρτίου, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συμφωνία εξόδου, ενώ αυξάνονται οι διαφωνίες εντός των συντηρητικών

Οι βουλευτές, ορισμένοι από τους οποίους ανήκουν στο ευρωσκεπτικιστικό European Research Group (ERG), συναντήθηκαν την Τρίτη και συζήτησαν το μέλλον της Τερέζα Μέι ως ηγέτη

Ο ευρωσκεπτικιστής επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, Τζέικομπ Ρις-Μογκ, παρουσίασε μελέτη, σύμφωνα με την οποία αν η Βρετανία υιοθετήσει τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, τότε μέσα σε 15 χρόνια η χώρα θα έχει κέρδη στην οικονομία της μέχρι και 1,1 τρισ. στερλίνες.

Μάλιστα, επισήμανε ότι αμέσως μετά την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη, θα επωφεληθεί με 80 δισ. στερλίνες μόνο και μόνο από τη μείωση της φορολογίας και των δημοσίων δαπανών.

Πραγματικά, στο άκουσμα των συγκεκριμένων στατιστικών μελετών, οι παρευρισκόμενοι Brexiteers, όπως οι Μπόρις Τζόνσον και του Πίτερ Μπόουν, θα έπρεπε να δείχνουν ικανοποιημένοι. Όμως, οι φωτογραφίες, δείχνουν το ακριβώς αντίθετο.

Ο οικονομόλογος Τζόναθαν Πόρτες, πάντως, σε δηλώσεις του στη βρετανική HuffPost, δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί για ανάκαμψη της οικονομίας με το που βγει η χώρα από την ΕΕ, είναι εντελώς ψεύτικοι και προφανώς παράλογοι.

Στο ίδιο μοτίβο κινούνται και οι χρήστες του Twitter, που διακωμώδησαν τις αντιδράσεις των παρευρισκομένων στη συνεδρίαση:

*Το κείμενο αρχικά δημοσιεύτηκε στη βρετανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά

Πηγή: huffingtonpost


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio