Μήνυση Στουρνάρα κατά μαρτύρων «Σαράφη» και «Κελέση» για την υπόθεση Novartis


07/04/2018 - 22:42

Στην αντεπίθεση πέρασε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, αναφορικά με τη δικογραφία της Novartis, καταθέτοντας μήνυση κατά δύο ανωνύμων μαρτύρων που τον ενέπλεξαν στην υπόθεση. Πριν από δύο εβδομάδες είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα καταθέσει στην Προανακριτική, όπως και τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα.

Ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών ο διοικητής της ΤτΕ υπέβαλε έγκληση κατά των ανωνύμων μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».

Η έγκληση αφορά τις αξιόποινες πράξεις της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης, όπως αυτές προβλέπονται και τιμωρούνται αντιστοίχως από τα άρθρα 224, 229 και 363 του Ποινικού Κώδικα, ζητώντας την ποινική τους δίωξη για τις ψευδείς καταθέσεις αυτών ενώπιον της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, αρμόδιας για τη δίωξη εγκλημάτων διαφθοράς.

Η σχετική ανακοίνωση της Τραπέζης της Ελλάδος

«Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας υπέβαλε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών έγκληση κατά των ανωνύμων μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης” και «Αικατερίνη Κελέση”, για τις αξιόποινες πράξεις της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης, όπως αυτές προβλέπονται και τιμωρούνται αντιστοίχως από τα άρθρα 224, 229 και 363 του Ποινικού Κώδικα, ζητώντας την ποινική τους δίωξη για τις ψευδείς καταθέσεις αυτών ενώπιον της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, αρμόδιας για τη δίωξη εγκλημάτων διαφθοράς.

»Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επίσης υπέβαλε ενώπιον του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθ’ ύλην αρμοδίου για την εποπτεία των Εισαγγελέων Διαφθοράς, Αίτηση-Αναφορά, όπου του εκθέτει ότι η Πράξη της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς, με την οποία επέτρεψε στους ανωτέρω μάρτυρες να καταθέσουν ανωνύμως, και η έγκρισή της από τον ως άνω ανώτατο Εισαγγελικό Λειτουργό είναι αμφότερες άκυρες ως αντίθετες προς την εθνική νομοθεσία και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Υπενθυμίζεται ότι στοιχεία τραπεζικών καταθέσεων και άλλων περιουσιακών δεδομένων (θυρίδες, μετοχές) για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στη δικογραφία της Novartis καθώς και συγγενικών τους προσώπων ζήτησε η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Με έγγραφό της που εστάλη σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καθώς και στην αρμόδια αρχή του Χρηματιστηρίου, η κυρία Τουλουπάκη ζήτησε να της διαβιβαστούν τα πλήρη στοιχεία τραπεζικών καταθέσεων, λογαριασμών, θυρίδων, καθώς και άυλων περιουσιακών δεδομένων, όπως μετοχές, τόσο για τους δέκα πολιτικούς που αναφέρονται στη δικογραφία για τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας όσο και για τις συζύγους και τα ενήλικα τέκνα τους.

Μήνυση Στουρνάρα κατά μαρτύρων «Σαράφη» και «Κελέση» για την υπόθεση Novartis

Πηγή: protagon


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio