Καλή διατροφή και γυμναστική μειώνουν τον κίνδυνο καισαρικής τομής


"width="500" />

21/07/2017 - 01:57

Η υγιεινή διατροφή και η γυμναστική κατά την κύηση δεν κάνει καλό μόνο στο αναπτυσσόμενο έμβρυο. Μειώνει επίσης την πιθανότητα καισαρικής τομής ή εκδήλωσης διαβήτη κύησης, σύμφωνα με ανασκόπηση που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο BMJ.

Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου «Queen Mary» του Λονδίνου, με επικεφαλής την Σακιλα Θανγκαρατιναμ, καθηγήτρια Μητρικής και Περιγεννητικής υγείας, αξιολόγησε στοιχεία από 36 ήδη δημοσιευμένες μελέτες που αφορούσαν συνολικά πάνω από 12.500 γυναίκες.

Συνήθειες, όπως η υγιεινή διατροφή και η γυμναστική μείωναν την ανάγκη καισαρικής τομής κατά περίπου 10% και κατά 24% τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη κύησης. Επίσης, περιόριζαν την πιθανότητα πλεονάζοντος βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

«Βάσει όλων των διαθέσιμων στοιχείων μέχρι και σήμερα, η υγιεινή διατροφή και η μέτρια σωματική άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μειώνουν τον κίνδυνο να πάρει η γυναίκα πολλά κιλά και αυτό το όφελος αφορά όλες τις εγκύους ανεξαρτήτως βάρους προ κυήσεως», εξηγεί η Δρ Θανγκαρατιναμ.

Αν και είναι δύσκολο να οριστεί ακριβώς η υγιεινή διατροφή ή τι εννοούμε με τον όρο μέτρια σωματική άσκηση, κατά την κύηση, η ερευνήτρια συμπληρώνει ότι γενικά οι γυναίκες πρέπει να ενθαρρύνονται να τρώνε πολλές φυτικές ίνες, ψάρια και ελαιόλαδο και να αποφεύγουν τα ροφήματα με ζάχαρη. Καλή μορφή άσκησης θεωρείται το στατικό ποδήλατο, η κολύμβηση και οι ασκήσεις μυϊκής τόνωσης.

Let’s block ads! (Why?)

Πηγή: Tovima


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Υγεία

Σχολιάστε το άρθρο

*Σχεδιασμός από MOD creative studio