Καλέσματα από το MOMus για τα φετινά Χριστούγεννα17/12/2022 - 19:46

Σε δημιουργικά εργαστήρια, ξεναγήσεις σε νέες εκθέσεις, μουσική από χορωδιακά σύνολα και ηλεκτρονικούς ήχους, με κεράσματα και πάνω από όλα με την καλύτερη και πιο εορταστική διάθεση προσκαλεί το τις φίλες και τους φίλους που θα ήθελαν να κάνουν κάτι διαφορετικό τις επόμενες μέρες.

Το πρόγραμμα ανοίγει το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (Αποθήκη Β1, Προβλήτα Α’, λιμάνι) δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες της έκθεσης που παρουσιάζεται στον χώρο «Graceland. Ο θρίαμβος μιας αβέβαιης πορείας» να γνωρίσουν και να μιλήσουν με τις εικαστικούς Ράνια Εμμανουηλίδου, Φανή Μπουντούρογλου και Ευαγγελία Ψωμά, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 12:00.

Τη σκυτάλη παίρνει το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, Προβλήτα Α’, λιμάνι) την επόμενη μέρα, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, 11:00-14:00, με την καθιερωμένη και πολυαναμενόμενη κάθε χρόνο γιορτή του, προσκαλώντας όλοι και όλες μαζί να πουν «Merry CLICKMAS, παίρνοντας μαζί στολίδια, χριστουγεννιάτικα μπισκότα από τη MeliSoula και την αναμνηστική facebooth φωτογραφία.

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου από τις 17:00 το απόγευμα, η προπαραμονή Χριστουγέννων αποκτά jazz & swing μουσικές από τη χορωδία Filippos Glee, ηλεκτρονικούς ήχους από το thereminvox της May Roosevelt, κεράσματα και στολίδια, καθώς και τη νέα έκθεση «Ιχνηλάτες Φύσης» στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (Μονή Λαζαριστών).

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι χώροι του MOMus θα παραμείνουν κλειστοί 25 & 26.12.2022, 01 & 06.01.2023.

24 & 31.12.2022, ανοιχτά έως τις 14:00

alt

Αναλυτικά παρακάτω το πρόγραμμα

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 / 12:00

«Meet the Artists» στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (Αποθήκη Β1, Προβλήτα Α’, λιμάνι Θεσσαλονίκης)

Μια πρώτη ξενάγηση στην έκθεση «Graceland. Ο θρίαμβος μιας αβέβαιης πορείας» που παρουσιάζεται στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες του χώρου, με τις ίδιες τις εικαστικούς Ράνια Εμμανουηλίδου, Φανή Μπουντούρογλου και Ευαγγελία Ψωμά, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, στις 12:00.

Η έκθεση εντάσσεται στο πρόγραμμα της 8ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και αποτελεί ένα συλλογικό πρότζεκτ των εικαστικών οι οποίες πειραματίζονται με διάφορες τεχνικές παραγωγής βιοπλαστικού, χαρτιού, καλλιέργειας κρυστάλλων, φυτεύσεων, ριζωμάτων και περμακουλτούρας. Οι ίδιες δημιουργούν στο χώρο ένα συλλογικό έργο εν εξελίξει, έναν κοινό τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης που προσκαλεί το κοινό σε μια εμβυθιστική εμπειρία.

Με την πεποίθηση ότι τίποτα πια δεν μένει ανέγγιχτο και σταθερό, η έκθεση Graceland μας υπόσχεται έναν περίκλειστο κήπο μέσα στον κόσμο που μας απειλεί, αναγνωρίζοντας όμως ότι κανένα καταφύγιο δεν μπορεί να μας προστατεύσει από το απρόβλεπτο.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες: τ. 2310 593270

alt

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 / 11:00-14:00

«Merry CLICKmas!» στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, Προβλήτα Α’, λιμάνι)

Ένας χριστουγεννιάτικος κόσμος γεμάτος γλυκίσματα, χειροποίητα στολίδια και πολλά φωτογραφικά… κλικ θα στηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 11:00-14:00 στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης για να ευχηθούμε μαζί «Merry CLICKmas»!

Ο χώρος του καφέ μετατρέπεται σε εργαστήριο χειροτεχνίας, όπου οι μικροί επισκέπτες θα κατασκευάσουν τα δικά τους στολίδια για να διακοσμήσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μουσείου, αντλώντας έμπνευση από τις διάσημες χιονονιφάδες του φωτογράφου Wilson Bentley. Ακόμη, θα κατασκευάσουν τα δικά τους στολίδια με ζαχαρωτά, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα μπισκότα στο μίνι εργαστήριο ζαχαροπλαστικής της MeliSoula.

Παράλληλα, η ιστορικός της τέχνης και συνεπιμελήτρια της τρέχουσας έκθεσης του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Αρετή Λεοπούλου, θα ξεναγήσει το ενήλικο κοινό στην έκθεση «Ο Φρεντ Μπουασονά και η Μεσόγειος. Μια φωτογραφική Οδύσσεια».

Στο καφέ του Μουσείου, θα περιμένει τους παρευρισκόμενους ο φωτογραφικός θάλαμος του Facebooth για να «αιχμαλωτίσει» όμορφες στιγμές, αστείες χριστουγεννιάτικες πόζες και πολλά χαμόγελα!

Τέλος, στο πωλητήριο του Μουσείου θα διατίθεται ποικιλία προϊόντων ιδανικών για χριστουγεννιάτικα δώρα, όπως σημειωματάρια, τσάντες και εκδόσεις του Μουσείου!

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες: τ. 2310 566716

alt

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 / 17:00-22:00

Προπαραμονή Χριστουγέννων στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη (Μονή Λαζαριστών)

Χριστουγεννιάτικα στολίδια, jazz & swing μουσικές, ήχοι thereminvox, κεράσματα και συναντήσεις με τον υπέροχο κόσμο της τέχνης έχει το εορταστικό πρόγραμμα του MOMus-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022, προπαραμονή Χριστουγέννων, στη Μονή Λαζαριστών, από τις 17:00 έως αργά το βράδυ.

Στις 17:00 το απόγευμα και για μια ολόκληρη ώρα, οι μικροί και μεγάλοι φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο pop up εργαστήριο δημιουργίας χριστουγεννιάτικων στολιδιών με πρώτες ύλες από το φυσικό περιβάλλον που θα έχουν ετοιμάσει οι επιμελήτριες εκπαίδευσης του μουσείου.

Στις 18:00, η χορωδία Filippos Glee θα ντύσει μουσικά τον χώρο, με τραγούδια jazz και swing, vintage μουσικής και διασκευές στο ίδιο ύφος. Η μεικτή, πολυφωνική χορωδία αποτελείται από νέους μουσικούς που αποφοίτησαν από το Ωδείο Φίλιππος στη Βέροια και πλέον είναι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη. Η χορωδία ιδρύθηκε το 2011 και συμμετέχει σε συναυλίες, παραστάσεις musical, εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για παιδιά σε χώρους πολιτισμού.

Διεύθυνση χορωδίας / ενορχήστρωση: Νεφέλη Μπραβάκη

Η βραδιά θα έχει επίσης και ήχους thereminvox από τη May Roosevelt. Στις 18:30 η μουσικός και συνθέτης θα δώσει ήχο στο thereminvox, το πρώτο όργανο ηλεκτρονικής μουσικής στον κόσμο, πλημμυρίζοντας τον χώρο του μουσείου με ήχους απόκοσμους και συγχρόνως τόσο οικείους.

Η May Roosevelt είναι συνθέτις, θερεμινίστρια και παραγωγός. Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε βιολί με τη Μαρίνα Σέλκοβα και αργότερα αφοσιώθηκε στο πρωτοπόρο ηλεκτρονικό μουσικό όργανο θέρεμιν και στη σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής. To 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο της EP, Panda a story about love and fear, που αποτέλεσε εισιτήριο για την είσοδό της στη Red Bull Music Academy 2010 στο Λονδίνο. Οι δίσκοι της έχουν αποσπάσει εγκωμιαστικές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή μουσικό τύπο. Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και έχει δώσει συναυλίες σε ελληνικές και ευρωπαϊκές πόλεις, συνθέτει πρωτότυπη μουσική για θέατρο, ντοκιμαντέρ και κινηματογράφο.

Τέλος, στις 19:30, σύγχρονοι εικαστικοί γίνονται νέοι ιχνηλάτες της φύσης, με την ομότιτλη έκθεση που παρουσιάζεται στο μουσείο και μας ξεναγούν στα έργα τους. Οι Αλεξάνδρα Μαράτη, Άννα Βαδάκογλου, Αικατερίνη Γεγησιάν και Kiril Prashkov αφυπνίζουν με τα έργα τους τις αισθήσεις μας, δημιουργούν «βιοδυναμικούς κήπους», προβάλλουν με εικαστικό τρόπο τους βιολογικούς κύκλους της γης και εν τέλει της ζωής μας, αλλοιώνουν γνωστά εικαστικά έργα δίνοντάς τους μια απροσδόκητη χειρωνακτικότητα. Η έκθεση «Ιχνηλάτες της Φύσης» εντάσσεται στο πρόγραμμα της 8ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και συνδιαλέγεται με την τρέχουσα έκθεση στο μουσείο με τίτλο «Οργανική Τέχνη. Η Πρωτοπορία στο Πέτρογκραντ» καθώς και το πνεύμα των πειραματικών αναζητήσεων στη φύση που έκαναν οι καλλιτέχνες των αρχών του 20υ αιώνα στη Ρωσία.

Υποστηρικτής έκθεσης: BIOS AGROSYSTEMS

Στο πωλητήριο του Μουσείου διατίθενται επίσης εκδόσεις και αντικείμενα, ιδανικές προτάσεις για τα χριστουγεννιάτικα δώρα.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες: τ. 2310 589143

alt

Adblock test (Why?)

Πηγή: elculture


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Πολιτισμός και Ψυχαγωγία

Σχολιάστε το άρθρο

*


Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio