Καζακστάν: Ένας νεκρός από πυρκαγιά που ξέσπασε κατά την εκτόξευση Soyuz


18/06/2017 - 01:41

Ένας οδηγός πέθανε και ένας συνάδελφός του κατέληξε στο νοσοκομείο όταν το φορτηγό τους παγιδεύτηκε σε πυρκαγιά από την πτώση τμημάτων ρωσικού πυραύλου Soyuz που εκτοξεύτηκε με επιτυχία από τη στέπα του Καζακστάν.

Η πυρκαγιά, που επεκτάθηκε στα ξερά χόρτα της στέπας σε μέτωπο 15 χιλιομέτρων, ξέσπασε όταν έπεσαν στο έδαφος τα κατώτερα στάδια του πυραύλου, ο οποίος μετέφερε σκάφος Progress για τον ανεφοδιασμό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Τα δύο θύματα, ανακοίνωσε η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos, ήταν εργαζόμενοι της εταιρείας NPO Mashinostroyeniya, η οποία έχει αναλάβει να καθαρίζει τα αντικείμενα που πέφτουν κατά τις εκτοξεύσεις από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, το οποίο νοικιάζει η Ρωσία στο Καζακστάν.

Η εταιρεία απέδωσε την εξάπλωση της πυρκαγιάς στην υψηλή θερμοκρασία και τον άνεμο. Το όχημα τυλίχτηκε στις φλόγες «έπειτα από μια ιδιαίτερα δυνατή ριπή ανέμου», ανακοίνωσε η εταιρεία σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

Το περιστατικό συνέβη περίπου 600 χιλιόμετρα από το Μπαϊκονούρ, εντός της «ζώνης πτώσης αντικειμένων» κατά τις εκτοξεύσεις πυραύλων.

Let’s block ads! (Why?)

Πηγή: Tovima


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Επιστήμη και Τεχνολογία

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio