Ιταλία: Η κυβέρνηση επιτρέπει την θανάτωση άγριων ζώων για λόγους οδικής ασφάλειας21/12/2022 - 21:08

H κυβέρνηση στην Ιταλία πρόκειται να χαλαρώσει τους κανόνες κυνηγιού για να αντιμετωπίσει αυτό που αποκαλεί ως «εισβολή» αγριόχοιρων.

Συναντά κανείς συχνά αγριογούρουνα  στην ιταλική ύπαιθρο, αλλά πρόσφατα έχουν εντοπιστεί ακόμα και σε κεντρικά μέρη της Ρώμης, καθώς προσελκύονται από τους μόνιμα ξεχειλισμένος κάδους σκουπιδιών της Αιώνιας Πόλης.

Σε μια τροποποιήση νόμου που πέρασε στη Βουλή το κόμμα ”Αδέλφια της Ιταλίας (FDI) της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, η σύλληψη και η άγριων ζώων θα επιτρέπεται σε αστικές και προστατευόμενες περιοχές.

Οι τοπικοί και περιφερειακοί αστυνομικοί, καθώς και η εθνική δασική αστυνομία και αδειοδοτημένοι ιδιώτες κυνηγοί θα έχουν το ελεύθερο να συμμετάσχουν στις εκστρατείες.

Το μέτρο περιέχεται σε μια τροπολογία στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2023, που είδε το Reuters την Τετάρτη. Ο προϋπολογισμός αναμένεται να εγκριθεί πριν από το τέλος του έτους.

Η τροπολογία αναφέρει επίσης ότι τα σφαγμένααγριογούρουνα θα υποβάλλονται σε αναλύσεις υγιεινής και υγείας και αν διαπιστωθεί ότι είναι ασφαλείς, θα προορίζονται για κατανάλωση.

Το αγορτικό λόμπι Coldiretti χαιρέτισε τη μεταρρύθμιση, λέγοντας ότι ήταν πολύ αναγκαία «με την Ιταλία να δέχεται εισβολή από 2,3 εκατομμύρια αγριόχοιρους στις πόλεις και την ύπαιθρο».

Τα αγριογούρουνα πλησιάζουν «ολοένα και πιο κοντά» σε σπίτια, σχολεία και πάρκα, καταστρέφουν καλλιέργειες, επιτίθενται σε ζώα φάρμας και προκαλούν τροχαία ατυχήματα, δήλωσε ο πρόεδρος της Coldiretti, Έτορε Πραντίνι.

Ο βουλευτής του FDI, Φραντσέσκο Μικελότι δήλωσε ότι μόνο όσοι παρακινούνται από «τυφλή περιβαλλοντική ιδεολοψία» ή που ζουν σε πολυτελείς αστικές περιοχές μπορούν να αντιταχθούν στο μέτρο.

Ο αρχηγός του κόμματος των Πρασίνων, Άντζελο Μπονέλι, το χαρακτήρισε ως  πράξη εξευμενισμού για το κυνηγετικό λόμπι και υποστήριξε ότι παραβιάζει το ιταλικό σύνταγμα και τους κανόνες της ΕΕ για τη διατήρηση της φύσης.

«Θα δώσουμε μάχη στο κοινοβούλιο, αλλά έχουμε έτοιμη την καταγγελία για την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Μπονέλι, προσθέτοντας ότι είναι σίγουρος ότι οι Βρυξέλλες θα κινηθούν νομικά κατά της Ιταλίας.

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Τελευταία άρθρα

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio