Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών – νέες θέσεις μεταπτυχιακού


19/02/2011 - 10:23

Θεσσαλονίκη-Νέες θέσεις για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.
Μετά τη σημαντική επιτυχία που σημείωσε η πρώτη χρονιά του μεταπτυχιακού προγράμματος «MA in Black Sea Cultural Studies», ανακοινώνονται οι νέες θέσεις φοίτησης για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, που ξεκινάει τον Οκτώβριο του 2011.

Από την πρώτη κιόλας χρονιά το πρόγραμμα κατάφερε να προσελκύσει σημαντικό αριθμό Ελλήνων και ξένων φοιτητών, με υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκά προσόντα. Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για εξειδίκευση στο χώρου του πολιτισμού, δημιούργησε το πρόγραμμα αυτό το οποίο καλύπτει μια περιοχή εξαιρετικά σημαντική και ταυτόχρονα όχι εκτενώς μελετημένη.

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα πρωτοποριακό όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη τη ΝΑ Ευρώπη, που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Ανάμεσα στους βασικούς στόχους του Προγράμματος είναι η διεπιστημονική και σε βάθος προσέγγιση της ιστορίας, του πολιτισμού και της σύγχρονης πορείας μιας περιοχής που σήμερα παρουσιάζει διαρκώς αυξανόμενο γεωπολιτικό και οικονομικό ενδιαφέρον.

Είναι μονοετές, πλήρους φοίτησης (προσφέρεται και σε μερική φοίτηση) και προσφέρει επιλογή ανάμεσα σε δύο κατευθύνσεις ειδίκευσης, την αρχαιολογική-ιστορική και την πολιτική-οικονομική. Οι απόφοιτοι του Προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πολύτιμα εφόδια για τη σταδιοδρομία σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους σε όλο τον κόσμο, με ενδιαφέρον επικεντρωμένο στη Μαύρη Θάλασσα και τη ΝΑ Ευρώπη, όπως, για παράδειγμα, σε Ακαδημίες, εκπαιδευτικά και ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα, αρχαιολογικές υπηρεσίες και αποστολές, χώρους μελέτης και έκθεσης έργων τέχνης, στο διπλωματικό σώμα ή άλλες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και σε επιχειρήσεις με δραστηριοποίηση στη συγκεκριμένη περιοχή.

Παράλληλα βρίσκονται σε αναμονή για έγκριση, τρία (3) νέα καινοτόμα μεταπτυχιακά προγράμματα, για τα οποία μπορεί να γίνει εκδήλωση ενδιαφέροντος από όσους θα ήθελαν να τα παρακολουθήσουν:

– LLM in Law, Arts and Economy

– MA in Cultural Environment and Archaeology of the Greek World

– MA in Eastern Mediterranean Cultures

Ο κύριος προσανατολισμός των εν λόγω προγραμμάτων είναι η εκπαίδευση και η έρευνα στις συγκεκριμένες θεματικές περιοχές τους, σε συνδυασμό με την εξειδίκευση των φοιτητών σε επί μέρους ενότητες, ανάλογα με τα επιστημονικά και επαγγελματικά ενδιαφέροντα τους. Το διδακτικό προσωπικό των Π.Μ.Σ. αποτελείται από διεθνούς ακτινοβολίας και κύρους ακαδημαϊκούς, προερχόμενους από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών μπορούν οι υποψήφιοι να βρουν στην ιστοσελίδα http://www.hum.ihu.edu.gr/

Tο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (www.ihu.edu.gr) ιδρύθηκε το 2005 (Νόμος 3391) και αποτελεί το πρώτο δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο που προσφέρει προγράμματα σπουδών αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα. Εκτός από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. λειτουργούν δύο ακόμα Σχολές: η Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης που προσφέρει τρία μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: Executive MBA, MSc in Management, MSc in Banking – Finance και η Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας που προσφέρει δύο μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών: MSc in Information and Communication Technology (ICT) Systems και MSc in Energy Systems

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Καραΐσκου Κωνσταντίνα

Τηλ: +30 2310 807529

fax: +30 2310 474520

email: k.karaiskou@ihu.edu.gr

Πηγή: Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Νέοι για πάντα

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio