Θεσσαλονίκη: Καταδίκη και στο Εφετείο για τον μουσικό που ασέλγησε σε μαθητή Ωδείου26/05/2022 - 19:28

Φωτογραφία αρχείουΦωτογραφία αρχείου

Νέα καταδίκη στην υπόθεση του μουσικού για ανηλίκου αυτή τη φορά σε δεύτερο βαθμό.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής μουσικής σε Δημοτικό Ωδείο της Κατερίνης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών και 4 μηνών,  για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος 10χρονου μαθητή του.

Τα ελαφρυντικά

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ανέστειλε την ποινή για 3 έτη, υπό τους όρους της παρακολούθησής του από κοινωνικό επιμελητή, της εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα, όπως επίσης της απαγόρευσης κάθε μορφής επικοινωνίας με τον ανήλικο, αλλά και προσέγγισής του σε απόσταση 100 μέτρων.

Το Δικαστήριο, που εξέτασε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, αναγνώρισε στον 55χρονο κατηγορούμενο τα ελαφρυντικά τού πρότερου σύννομου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. Το πρώτο ελαφρυντικό του είχε αναγνωριστεί ήδη από το πρωτόδικο δικαστήριο, όταν είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών.

 «Πρόκειται για κακοήθεια»

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη το 2015 μετά από καταγγελία της μητέρας του ανήλικου. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την εις βάρος του κατηγορία, αποδίδοντας- μεταξύ άλλων- την καταγγελία στην καχυποψία της μητέρας.

Κατά την απολογία του ανέφερε τα εξής: “Αυτή η περίπτωση με έχει αηδιάσει. Πρόκειται για κακοήθεια. Η καχυποψία και η επιπολαιότητα μπορούν να γίνουν εγκλήματα. Για 2,5 – 3 χρόνια ήμουν πολύ καλός στο ωδείο . Είδα ότι δεν υπάρχει διάθεση από τον μαθητή. Έμαθα από το παιδί ότι τον έστειλαν να μάθει κιθάρα και ότι δεν ήρθε με δική του βούληση. Χρειαζόταν καθημερινά να κάνουμε επαναλήψεις”.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι: «Εκείνη την ημέρα η αίθουσα ήταν γεμάτη από αντικείμενα. Ο μόνος ικανός χώρος ήταν εκεί που ήμασταν εμείς. Την ώρα που ήταν η μητέρα εκεί της είπα να τον αποδεσμεύσουμε. Τότε φώναζε με κραυγές. Το παιδί άρχισε να τρέμει. ”Μη μου λες ότι δεν σε πείραξε” του έλεγε. ”Όχι μαμά. Μόνο μια φορά” απάντησε το παιδί.  Πέταξε μια καρέκλα. Ήταν προκατειλημμένη. Η μαμά το εξέλαβε διαφορετικά. Η συνείδηση μου είναι καθαρή, δεν έκανα κάτι».

Μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση είχε προφυλακιστεί και είχε τεθεί σε αργία.

Πηγή: dikastiko.gr

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio