Η Nissan αναστέλλει την παραγωγή στην Ιαπωνία λόγω παραλείψεων στον τελικό έλεγχο


20/10/2017 - 15:48

Η ιαπωνική φίρμα ανακοίνωσε την αναστολή της παραγωγής της στο σύνολο των ιαπωνικών της εργοστασίων για δύο εβδομάδες καθώς διαπιστώθηκαν προβλήματα στη διαδικασία τελικού ελέγχου η οποία, όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνες της εταιρείας, δεν διεξαγόταν σε όλες τις περιπτώσεις με τον ενδεδειγμένο τρόπο και αποκλειστικά από εργαζόμενους που είχαν την τυπική αρμοδιότητα και την εξουσιοδότηση για τη συγκεκριμένη διαδικασία.

To πρόβλημα το οποίο αφορά αποκλειστικά την ιαπωνική παραγωγή της Nissan και μοντέλα που διατίθενται στην τοπική αγορά, προέκυψε καθώς σε ορισμένα εργοστάσια, τα τελικά προϊόντα μεταφέρονταν πριν την ολοκλήρωση του τελικού ελέγχου σε άλλες γραμμές παραγωγής, με αποτέλεσμα η διαδικασία του τελικού ελέγχου ποιότητας να μην πραγματοποιείται από εργαζόμενους με τη συγκεκριμένη εξουσιοδότηση και δικαιοδοσία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Nissan εκτός από την διακοπή της παραγωγής για δύο εβδομάδες και στα έξι εργοστάσιά της στην Ιαπωνία -διάστημα το οποίο θα αξιοποιηθεί για την αλλαγή των διαδικασιών ώστε να αποφευχθεί ένα αντίστοιχο ολίσθημα στο μέλλον- θα ανακαλέσει επίσης 1,16 εκ. οχήματα που έχουν διατεθεί στην ιαπωνική αγορά από το 2014 έως και σήμερα, για επανέλεγχο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται να κοστίσει στην ιαπωνική φίρμα 25 δις γεν ποσό το οποίο αντιστοιχεί σε 190 εκ. ευρώ.

«Η ευθύνη της τρέχουσας διοίκησης είναι να αποτρέψει αντίστοιχα συμβάντα στο μέλλον, να επαναφέρει την ομαλότητα στην παραγωγή και την εταιρεία στο μονοπάτι της ανάπτυξης. Ο τρόπος αντιμετώπισής μου επιβάλλει ότι αν διαπιστώσω λάθη πρέπει να λάβω δραστικά μέτρα. Αυτό είναι το καθήκον μου το οποίο και θα υπερασπιστώ, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη της ηγεσίας», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της Nissan, Hiroto Saikawa ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της Nissan από τον Carlos Ghosn στις αρχές της χρονιάς και πλέον έρχεται αντιμέτωπος με την πρώτη σοβαρή κρίση η οποία, σύμφωνα με αναλυτές, θα αποτελέσει και την πρώτη δοκιμασία για τις ικανότητές του.

Όπως επίσης ήδη ανακοίνωσε η Nissan, ως μέτρο πρόληψης αντίστοιχων περιστατικών στο μέλλον, θα αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων που έχουν εξουσιοδότηση να πραγματοποιούν τους τελικούς ελέγχους ποιότητας, ενώ θα δημιουργηθεί ένα πιο αποτελεσματικό δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ στελεχών και εργαζομένων στην γραμμή παραγωγής, καθώς σύμφωνα με τον H. Saikawa η «σοκαριστική» όπως την αποκάλεσε, παράλειψη, αποδίδεται στο κενό επικοινωνίας μεταξύ τους.

Σε κάθε περίπτωση όπως έχει ήδη διευκρινιστεί από την Nissan, από το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν επηρεάζονται αυτοκίνητα που διατίθενται εκτός Ιαπωνίας.

Let’s block ads! (Why?)


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες 2, 3, 4 τροχοί

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio