Η Dacia έβγαλε το δικό της Manifesto


22/09/2022 - 03:30

ManifestoManifesto

Τα πρωτότυπα μοντέλα είναι για να πειραματίζονται οι κατασκευαστές, να βλέπουν στην πράξη όσα έκαναν στα εργαστήρια, να διαπιστώνουν αρετές και προβλήματα, να αφουγκράζονται τον παλμό του κοινού που τα βλέπει να την απήχηση που έχουν.

Το Manifesto είναι ένα τέτοιο πρωτότυπο μοντέλο, που συγκεντρώνει τα βασικά χαρακτηριστικά που θέλει η Dacia, είναι στιβαρό και κατασκευασμένο για εξορμήσεις στην ύπαιθρο, οικονομικό και με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Το μοντέλο αποτελεί το πεδίο δοκιμών για νέες ιδέες, καθώς ορισμένα από τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του, πρόκειται να ενσωματωθούν στα μελλοντικά μοντέλα παραγωγής της Dacia.

ManifestoManifesto

Στο πρωτότυπο Manifesto, η λιτότητα είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό. Τίποτα δεν παρεμβάλλεται ανάμεσα στους επιβάτες και το περιβάλλον – ούτε πόρτες, ούτε παράθυρα, ούτε παρμπρίζ.

Οι επιβάτες μπορούν να βρεθούν τόσο κοντά στη φύση, και την ίδια στιγμή να παραμένουν συνδεδεμένοι χάρη στις υπηρεσίες που διατίθενται μέσω του smartphone τους: Η απλή, αποτελεσματική και οικονομική προσέγγιση που η Dacia ονομάζει «Bring-Your-Own-Device» (Φέρτε τη δική σας συσκευή), καθιστά δυνατή την πλήρη ενσωμάτωση ενός smartphone στο ταμπλό και στο trip computer του αυτοκινήτου. Αυτό το σύστημα είναι ήδη διαθέσιμο σε αρκετά από τα μοντέλα της μάρκας και θα εξελιχθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον.

ManifestoManifesto

Μία ακόμα καινοτομία είναι το YouClip, ένα απλούστατο σύστημα το οποίο εξασφαλίζει τη χρήση μίας πληθώρας εύχρηστων και φορητών αξεσουάρ.
Επίσης, το μοντέλο έχει ένα μονό φωτιστικό σώμα που μπορεί να αφαιρεθεί και να χρησιμοποιηθεί σαν πανίσχυρος φακός χειρός! Η λογική πίσω από αυτό είναι η απάντηση στην ερώτηση, γιατί να χρησιμοποιούμε δύο φωτιστικά σώματα καθώς το ένα παρέχει όλο το φωτισμό που χρειαζόμαστε;

Εξάλλου, την έννοια της απόδρασης εκτός των πόλεων, η Dacia έχοντας το Duster, το Jogger και το Sandero Stepway, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα με το Manifesto, έχοντας κίνηση και στους 4 τροχούς, ιδιαίτερα μεγάλη απόσταση από το έδαφος, μεγάλους τροχούς, αμάξωμα που είναι φτιαγμένο να αντέχει στη σκληρή χρήση, ακόμα και στο πιο δυσπρόσιτο έδαφος και είναι πλήρως αδιάβροχο, καθώς πλένεται το εσωτερικό του με το λάστιχο.

Και δεν είναι μόνο αυτό, διότι τα αφαιρούμενα καλύμματα των καθισμάτων μετατρέπονται στη στιγμή, σε sleeping bags, η σχάρα οροφής μπορεί να μεταφέρει κάθε είδος φορτίου καθώς οι μπάρες μεταφοράς προσαρμόζονται σε κάθε τύπο διαμόρφωσης (η Dacia έχει ήδη υιοθετήσει τις πρωτοποριακές αυτές αρθρωτές μπάρες οροφής στο Sandero Stepway και Jogger, ενώ σύντομα θα τοποθετηθούν και στο Duster), ενώ η αφαιρούμενη μπαταρία τροφοδοτεί με ρεύμα μία οικιακή παροχή, μετατρέποντας έτσι το πρωτότυπο μοντέλο σε πηγή ενεργείας για κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που χρειάζεται παροχή ρεύματος.

ManifestoManifesto

Το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα έγκειται στο γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του πρωτότυπου είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό και υλικά που προέρχονται από χρησιμοποιημένα και κατεργασμένα πολυμερή, που ονομάζονται Starkle, στο εσωτερικό τοποθετούνται επίσης φυσικά υλικά, όπως ο φελλός που καλύπτει το ταμπλό, ενώ λείπουν διακοσμητικές επενδύσεις χρωμίου.

Τα δε πρωτοποριακά ελαστικά χωρίς αέρα, είναι ακόμα ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό καθώς στοχεύουν τόσο στην φιλικότητα προς το περιβάλλον, όσο και στην οικονομία.

Η εκδοχή του μοντέλου θα συνεχίσει να εξελίσσεται καθώς στη Dacia συνεχίζουν την αναζήτηση σε φρέσκιες ιδέες.

Πηγή: huffingtonpost


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio