Σκοπευτική Ομοσπονδία ΗΠΑ, κοπή πίτας

  Την βασιλόπιτα της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας των ΗΠΑ στο Φλάσιγκ της Ν. Υόρκης έκοψε την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 ο Προξενικός Λιμενάρχης  στη Ν.Υόρκη Αργύριος Κεφάλας, ευχόμενος στα στελέχη της Ομοσπονδίας που έλαβαν μέρος  να συνεχίσουν το έργο των στην εξυπηρέτηση του αποδήμου ελληνισμού, προτρέποντας αυτούς να βοηθήσουν τη γενέτειρα με οιοδήποτε τρόπο, σχολιάζοντας το έργο το οποίο επιτελεί το Προξενικό Λιμεναρχείο στη Ν. Υόρκη, το οποίο με τον τρόπο του βοηθά την εμπορική ναυτιλία της Ελλάδος στην Αμερική.

 Το φλουρί στη βασιλόπιτα έτυχε στον κ. Μανώλη Αδικημενάκη ο οποίος ανέφερε ότι ο Άγιος Βασίλειος ως πνευματικός ιεράρχης δημιούργησε γηροκομεία και φιλανθρωπικά ιδρύματα, προτρέποντας τα στελέχη της Ομοσπονδίας να βοηθούν τα φιλανθρωπικά προγράμματα της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής ως και τα προγράμματα κοινωνικής επανεντάξεως αποφυλακιζομένων κρατουμένων Ελλάδος και ΗΠΑ.

Ο Γραμματεύς της Ομοσπονδίας κ. Σπυρίδων Χριστοφοράτος ανακοίνωσε  ότι κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που ακολούθησε, απεφασίσθη όπως η Ομοσπονδία τιμά σε ετήσια βάση με σκοπευτικούς αγώνες και συνεστιάσεις την Ελληνική Επανάσταση του 1821  ως και την Αμερικανική Επανάσταση της 4ης Ιουλίου των ΗΠΑ.

Με κοινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και των τιμητικώς παρευρισκομένων Προέδρων των Παγκοσμίων Ομοσπονδιών Κορινθίων και Αργολιέων κ. Παναγιώτη Δούκα και Δημήτριου Σκαρτσιάρη απεφασίσθη όπως συνδιοργανώσουν σκοπευτικάς ασκήσεις και διαλέξεις στη μνήμη της οικογενείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως και του τέως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Οδυσσέως Γκραντ ο οποίος υπήρξε και Πρόεδρος της Αμερικανικής Σκοπευτικής Ομοσπονδίας NRA και απεβίωσε στην πόλη της Κορίνθου της Ν. Υόρκης.  Επιπλέον δε όπως από κοινού με το Δήμο της πόλεως  Κορίνθου της Ν. Υόρκης προβούν σε διαβουλεύσεις διά την εξεύρεση χώρου ανεγέρσεως προσκυνηματικού τόπου του Αποστόλου Παύλου ο οποίος είναι ο προστάτης της πόλεως. Απεφασίσθη επίσης όπως, σε ετήσια βάση, την ημέρα της εορτής του Αποστόλου Παύλου την 29η  Ιουνίου συνδιοργανώνουν προσκυνηματικάς επισκέψεις στην πόλη της Κορίνθου και με τας τοπικάς πολιτιακάς και θρησευτικάς αρχάς συνεορτάζουν τον πολιούχο της ημέρας και τελούν μνημόσυνο στη μνήμη του Οδυσσέως Γκραντ.

 Με εισηγητική τροπολογία που κατετέθη από τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου «Άρης» της Ν.  Υόρκης  κ. Γεώργιο Λαφασάκη και τον Αντιπρόεδρο του Σκοπευτικού Συλλόγου «Αριστοτέλης» της  Ν. Υερσέης κ. Χαράλαμπο Νικολαΐδη, απεφασίσθη όπως  α) η Ομοσπονδία τιμά σε ετήσια βάση με σκοπευτικούς αγώνες τον Μακεδόνα ιστορικό και συγγραφέα Πολύενο ( του οποίου τα βιβλία «Στρατηγήματα» εχρησιμοποιήθησαν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Οδυσσέα Γκραντ δια τη λήξη του εμφυλίου πολέμου στας ΗΠΑ) και β) να  προβάλλεται το έργο του Έλληνος μαθηματικού  Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή ο οποίος συνεργάσθη με τον Αϊνστάιν στην θεωρία της σχετικότητος αφήνοντας αξιόλογο μαθηματικό έργο, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Καραθεοδωρή στην Κομοτηνή  υπό την Προεδρία του κ. Αθανασίου Λιπορδέζη, διοργανώνοντας σε ετήσια βάση σκοπευτικούς αγώνες στη μνήμη του.   

    Αξιόλογα μέτρα διά τη μύηση στη σκοπευτική αγωγή σε τσάρτερ σκούλς και κοινοτικά σχολεία διά τους εφήβους, απεφάσισε η Ομοσπονδία με εισήγηση του Προέδρου των Εφήβων κ. Γερασίμου Αμβροσιάτου και του Αντιπροέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρης της Ν. Υόρκης κ. Γεωργίου Αργυρού οι οποίοι καλούν τας ομογενειακάς οργανώσεις  να συμμετάσχουν στα δωρεάν μαθήματα σκοπευτικής αγωγής και ασκήσεις που έχει προγραμματίσει η Ομοσπονδία τας Κυριακάς 20 Φεβρουαρίου, 20 Μαρτίου, 10 Απριλίου, 22 Μαΐου, 26 Ιουνίου,11 Σεπτεμβρίου,2 Οκτωβρίου και 13 Νοεμβρίου 2011  στις 12.00 το μεσημέρι στο σκοπευτήριο του Κάλβερτον της Ν. Υόρκης στο Λόγκ Άϊλαντ. 

     Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θέτει στη διάθεση της Ομογενείας την ηλεκτρονική της διεύθυνση info@ushhfsaec.org  όπου οι ομογενείς μπορούν να ζητήσουν οιαδήποτε πληροφορία διά να ενημερωθούν πως μπορούν να έχουν δελτίο αθλητού σκοπευτικής αγωγής, άδεια οπλοκατοχής ή οπλοφορίας και οιαδήποτε επαγγελματικά άδεια κατοχής πυροβόλου όπλου  διά αυτοπροστασία, σκοπευτική αγωγή και θήρα.