Η Μέρκελ ξανά στην ενεργό δράση μετά τις διακοπές


11/08/2017 - 19:41

Την πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά το τέλος των διακοπών της στο Νότιο Τιρόλο πραγματοποίησε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, την Παρασκευή στο κτήριο που λειτουργούσε ως φυλακή της Στάζι, της μυστικής υπηρεσίας της πρώην Ανατολικής Γερμανίας στην περιοχή Hohenschönehausen στο Βερολίνο.

Η Άγκελα Μέρκελ, που η ίδια δεν ανήκε τότε στους αντικαθεστωτικούς, ενημερώθηκε για την πορεία της ανακαίνισης του κτηρίου, που στόχο έχει να λειττουργήσει σύντομα πιο απολετεσματικά ως μνημείο της μεταπολεμικής γερμανικής ιστορίας  και συναντήθηκε με έναν πρώην φυλακισμένο.

Σταθερό προβάδισμα Μέρκελ

Η Γερμανία μπαίνει στη θερμή φάση του προεκλογικού αγώνα

Η Γερμανία μπαίνει στη θερμή φάση του προεκλογικού αγώνα

Στο μεταξύ, η θερμή φάση του προεκλογικού αγώνα ξεκινά για την πρόεδρο των Χριστιανοδημοκρατών στην ουσία αύριο το μεσημέρι στο Ντόρτμουντ. Από την άλλη εβδομάδα και μέχρι την ημέρα των εκλογών στις 24 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιήσει συνολικά περίπου 50 προεκλογικές εκδηλώσεις.

Όμως, ούτε η απουσία της τις τελευταίες εβδομάδες αλλά ούτε και ο εντατικός προεκλογικός αγώνας του αρχηγού των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς, προκάλεσαν κάποια αλλαγή στις εκλογικές προτιμήσεις των Γερμανών.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα το δεύτεροπΠρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης (ZDF) και η οποία διεξάγεται κάθε δύο εβδομάδες, το ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών παραμένει σταθερά στο 40% ενώ των Σοσιαλδημοκρατών στο 24%.

Παρά το σκάνδαλο ντίζελ στην αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και το σκάνδαλο των μολυσμένων αυγών,η Άγκελα Μέρκελ εξακολουθεί να είναι η δημοφιλέστερη πολιτικός στη Γερμανία: Το 60% των ερωτηθέντων προτιμούν ως καγκελάριο την Άγκ. Μέρκελ ενώ ο αντίπαλος της Μάρτιν Σουλτς συγκεντρώνει μόλις ένα 30%. Με αυτά τα δεδομένα το μόνο πράγματι ενδιαφέρον ερώτημα αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει να είναι με ποιους εταίρους θα κυβερνήσει η καγκελάριος Μέρκελ.

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

Let’s block ads! (Why?)

Πηγή: Deutsche Welle


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις

Σχολιάστε το άρθρο

*Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

Τηλεβόας

The fly will eat iron and the mosquito steel

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio