Η επιστήμη πίσω από τα τέλεια σουτζουκάκια
05/11/2024 - 10:02
Τα σουτζουκάκια είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Για την καταγωγή τους έχουν γραφτεί πάρα πολλές αναφορές με επικρατέστερη εκείνη που θέλει τη ρίζα τους στη Μικρά Ασία και ιδιαίτερα στη Σμύρνη. Άλλωστε ο όρος «σουτζούκ» στα τουρκικά σημαίνει λουκάνικο, αναφερόμενος στο μακρόστενο σχήμα που θυμίζει μικρό λουκάνικο. Οι Έλληνες πρόσφυγες ερχόμενοι στον ελλαδικό χώρο, τροποποίησαν τη συνταγή, αφαιρώντας το έντερο ζώου που χρησιμοποιούταν σαν περίβλημα, εμπλουτίζοντάς με αρώματα της τοπικής κουζίνας και αντικαθιστώντας τον αρνίσιο κιμά με μοσχαρίσιο.
Μέχρι να πεις κύμινο
Όπως κάθε φανατικός καταναλωτής του συγκεκριμένου εδέσματος γνωρίζει, τα σουτζουκάκια είναι συνυφασμένα με δύο μαγικά συστατικά. Το σκόρδο από τη μία και το κύμινο από την άλλη. Η επιτυχία κρύβεται ακριβώς σε αυτά τα βασικά συστατικά της συνταγής. Το κύμινο δίνει στα σουτζουκάκια τη χαρακτηριστική, γήινη γεύση τους. Μπαίνει, σύμφωνα με τις παραδοσιακές αναφορές, κατά βάση στη σάλτσα, αλλά για όσους αγαπούν τις ανατολίτικες γεύσεις, θα έλεγα ότι μπαίνει εξίσου όμορφα και στο μείγμα του κιμά. Το σκόρδο είναι αναπόσπαστο μέρος της συνταγής, όχι μόνο για τη γεύση του, αλλά και για τις γαλακτοματοποιητικές του ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στο δέσιμο των υλικών του μείγματος.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Πηγή: protothema
Σχετικά άρθρα
- Unique Post
Δημοσίευση από AutoPolis, Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις