‘Η ΑΥΤΟΙ ‘Η ΕΜΕΙΣ!


06/01/2012 - 17:35

ΜΑ ΤΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ!

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

Οσα σχεδιάζουν να διαπράξουν, μέσα στο Γενάρη, οι συγκυβερνώντες υπό τον τραπεζίτη Παπαδήμο ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία! Τα όσα ανακοίνωσε προχτές ο πρωθυπουργός του μαύρου μετώπου στους λεγόμενους «κοινωνικούς εταίρους» δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία του πολιτισμένου κόσμου!

*

Στο όνομα της ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας» των μονοπωλίων, ο Παπαδήμος ανήγγειλε στους εργάτες, στους μισθωτούς, στους υπαλλήλους ότι αντί για μισθό θα εισπράττουν πλέον ένα… φιλοδώρημα, δηλαδή μεροκάματα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, διότι έτσι «ισχύει σε άλλες χώρες που μας ανταγωνίζονται οικονομικά»!
*

Στο όνομα των «επενδύσεων», ο τραπεζίτης Παπαδήμος ανακοίνωσε ότι ο λαός πρέπει να μάθει στις νέες «προσαρμογές», δηλαδή οι μεν εργαζόμενοι να υποπέσουν στο καθεστώς της γενικευμένης «απασχολησιμότητας» και οι μερικώς απασχολούμενοι να βυθιστούν ολοσχερώς στο καθεστώς της γενικευμένης ανεργίας, καθότι έτσι επιτάσσει η μείωση του «εργατικού κόστους»! Οσο για την ανάκληση των «εφέδρων» στα «τάγματα εργασίας», αυτή θα γίνεται με όρους δουλοπάροικου!

*

Τέρμα – στην πράξη και για όλους – ακόμα και αυτός ο κατώτατος μισθός! Τέρμα και επισήμως ο 13ος και 14ος! Τέρμα ακόμα και ως έννοια στις συλλογικές συμβάσεις! Τέρμα στον 21ο αιώνα, τέρμα στο «μέλλον», τέρμα στην ελπίδα, επιστροφή στο προ εξέγερσης Σικάγο, επιστροφή στο μεσαίωνα, επιστροφή στη βαρβαρότητα!

*

Εδώ πια δεν εξαθλιώνουν. Δεν φτωχοποιούν. Εδώ πλέον ισοπεδώνουν! Εξανδραποδίζουν! Εδώ πλέον εξαϋλώνουν την ανθρώπινη υπόσταση! Θέλουν – λέει ο Παπαδήμος – να κρατήσουν τη χώρα στο ευρώ και στέλνουν το λαό στα «ευρω-κρεματόρια» διά της… κινεζοποίησης!

*

Θέλουν – λένε οι συγκυβερνώντες – να «σώσουν» τη χώρα από την «άτακτη» και «ανεξέλεγκτη» χρεοκοπία και στην πραγματικότητα διασώζουν τους κεφαλαιοκράτες, πατώντας επί εκατομμυρίων πτωμάτων, πατώντας πάνω στις εκατόμβες των ατάκτως και ανεξέλεγκτα πτωχευμένων και κατεστραμμένων μισθωτών και συνταξιούχων!

*

Επιστρατεύουν ξανά, όπως και σε κάθε «δόση», τους άθλιους εκβιασμούς, την τρομοκρατία, τα ψέματα. Μιλούν για το δάνειο των 130 δισ. ευρώ, όταν από αυτά τα 60 δισ. τουλάχιστον θα πάνε στους τραπεζίτες και τα υπόλοιπα θα επιστρέψουν σε τοκογλύφους και κερδοσκόπους για πληρωμές τόκων και χρεολυσίων που μέσα στο 2012 αγγίζουν τα 80 δισ. ευρώ!

*

Είναι αδίστακτοι.

Σπέρνουν τη δυστυχία και το σπαραγμό.

Τελειώνουν ζωές.

Διαγράφουν ανθρώπους.

Εξοντώνουν έναν ολόκληρο λαό.

Αλυσοδένουν τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας!

*

Αν μέχρι τώρα ο «πατριωτισμός» τους έχει επιφέρει στον τόπο εκατομμύρια ανέργων, απόκληρων, ολόκληρες «πόλεις» αστέγων, παιδιά που λιποθυμούν από ασιτία στα σχολεία, έκρηξη των αυτοκτονιών, φτώχεια, δυστυχία και απόγνωση, από δω και πέρα η «σωτήρια» πολιτική τους περνάει στη φάση της «τελικής λύσης», ισοδυναμεί με ολοκληρωτική «γενοκτονία» του κόσμου της εργασίας!

*

Πρόκειται για στυγνούς κανίβαλους του κεφαλαίου, για πολιτικά ενεργούμενα του συνδικάτου του ταξικού εγκλήματος, για «τεχνοκράτες» της συμμορίας των καπιταλιστών!

Ως εκ τούτου έφτασε ο κόμπος στο χτένι: `Η αυτοί ή εμείς!

ΜΑ ΤΙ «ΠΡΟΦΗΤΕΣ»!

«Το ενιαίο αυτό νόμισμα (σ.σ.: το ευρώ) σχετίζεται με ένα ολόκληρο σύστημα πολιτικής ή κανόνων πολιτικής.

Με αυτό επιτυγχάνεται η προστασία του καταναλωτή, του επαγγελματία, της επιχείρησης από την πολιτική αυθαιρεσία (…).

Γενικότερα εξασφαλίζεται μεγαλύτερη διαφάνεια στις σχέσεις πολιτικής και κοινωνίας (…).

Με άλλα λόγια, υπάρχει αυξημένη προστασία της κοινωνίας, καθώς η οικονομική πολιτική συντονίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο (…).

Η Ελλάδα στην ΟΝΕ είναι, νομίζω, προφυλαγμένη (…) και έχει όλα τα σημαντικά οφέλη της ενοποίησης, δηλαδή, χαμηλά επιτόκια, ελάχιστο συναλλαγματικό κίνδυνο, βεβαιότητα οικονομικής πολιτικής, υγιές μακροοικονομικό υπόβαθρο».

*

Σπάνια μπορείς να βρεις τόσες πολλές λέξεις που να εκθέτουν, μία προς μία, εκείνους που τις εκστόμισαν.

Κι όμως. Αυτά έλεγαν, αυτά υπόσχονταν οι πανηγυριώτες της έλευσης του ευρώ, στις 2 Γενάρη του 2002.

*

Τότε «δοξολογούσαν» – τους εαυτούς τους – επειδή μπήκαμε στο ευρώ. Και έταζαν στο λαό τον ουρανό με τ’ άστρα.

Σήμερα, πατώντας πάνω στα ερείπια της χρεοκοπίας και της λαϊκής πτώχευσης που οι ίδιοι προκάλεσαν, απειλούν το λαό ότι θα του πέσει ο ουρανός στο κεφάλι στην περίπτωση που δε θυσιαστεί

(ολοκληρωτικά αυτή τη φορά)

και πάλι στο όνομα του ευρώ, της ΕΕ και του «ευρωμονόδρομου»!

Φυσικά, όπως τότε έτσι και τώρα, συνεχίζουν – λες και δε συνέβη τίποτα – να δοξολογούν τους εαυτούς τους για την «ορθότητα» της πολιτικής τους…

*

Ας βγάλει ο καθένας, λοιπόν, τα συμπεράσματά του τι κρύβεται πίσω από τα παραμύθια του χτες που μετατράπηκαν στις απειλές του σήμερα.

Ας εξαχθούν τα αναγκαία συμπεράσματα για το πού στοχεύει ο σημερινός αποπροσανατολιστικός εκβιασμός του τύπου «ευρώ ή δραχμή».

Κι ας κρίνει με βάση ένα αλάθητο κριτήριο:

Ζυγίζοντας τα λόγια στη ζυγαριά των πράξεων και της ζοφερής πραγματικότητας, της φτώχειας και της δυστυχίας.

Το «μέτρημα» θα είναι αλάθητο: Να πόσο «άξιζαν» όλα όσα ισχυρίζονταν τότε, αυτοί που μας οδήγησαν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα…

***

Για την ιστορία:

Ο «προφήτης» που πριν από δέκα χρόνια υποδεχόταν το ευρώ και την ΟΝΕ με ύμνους για τη

«βεβαιότητα οικονομικής πολιτικής»

και το

«υγιές μακροοικονομικό υπόβαθρο»

που θα εξασφάλιζαν στην Ελλάδα, ήταν ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης.

Ενας, δηλαδή, εκ των πρώτων τη τάξει υπουργών και της σημερινής συγκυβέρνησης των «σωτήρων» υπό τον κ. Παπαδήμο…

* Αναδημοσίευση από τον «Ριζοσπάστη» (6/1/2012).


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Άρθρα της Πόλις

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio