Ηλεκτροκίνητη… απόβαση της VW στο Pikes Peak


20/10/2017 - 15:48

Την κορυφή του Pikes Peak έχει θέσει ανάμεσα στους στόχους της η VW, η οποία εξελίσσει για αυτόν τον σκοπό μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση.

Η ανάβαση μήκους 19,99 χιλιομέτρων, το σημείο τερματισμού της οποίας βρίσκεται σε υψόμετρο 4,300 μέτρων, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μέχρι σήμερα, η κατηγορία των συμβατικών οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης έχει τον πρώτο λόγο, ωστόσο, δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων της συγκεκριμένης διαδρομής και ειδικότερα του μεγάλου υψόμετρου, είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι ηλεκτροκίνητες προτάσεις είναι εκείνες που θα κυριαρχήσουν στο μέλλον.

Μιλώντας, λοιπόν, για το μέλλον και δη το ηλεκτροκίνητο, η VW πρόκειται να συμμετάσχει το 2018 στην ανάβαση του Pikes Peak με ένα τετράτροχο που θα κινείται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, έχοντας ως σκοπό να καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Βέβαια, η «απόσταση» που θα χρειαστεί να καλύψει ώστε η πρότασή της να αναδειχθεί ως η ταχύτερη του Pikes Peak είναι μεγαλύτερη των 40 δευτερολέπτων, γεγονός που καθιστά το εγχείρημα των Γερμανών αρκετά δύσκολο.

Let’s block ads! (Why?)


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες 2, 3, 4 τροχοί

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio