«Επίθεση» αυτονομίας από την Audi στην Φρανκφούρτη


08/09/2017 - 14:17

Αν και η νέα γενιά του Α8 θα αποτελέσει αδιαμφισβήτητο επίκεντρο της παρουσίας της Audi στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης, η γερμανική φίρμα, επιθυμεί να υπογραμμίσει τη σημασία που δίνει στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης πλαισιώνοντας την ναυαρχίδα της η οποία σημειωτέον διαθέτει σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 με δύο ακόμα πρωτότυπα μοντέλα που επωφελούνται από αντίστοιχη τεχνολογία επιπέδου 4 και 5.

Το πρώτο αυτόνομο concept car θα έχει την μορφή ενός coupe SUV που θα βασιστεί στο επίσης πρωτότυπο E-Tron Sportback που παρουσιάστηκε τον Απρίλιο στην έκθεση της Σαγκάης. Διατηρώντας τις ίδιες αναλογίες καθώς και το ίδιο μηχανικό σύνολο, δηλαδή μια τριπλέτα ηλεκτροκινητήρων με συνδυαστική ισχύ που αγγίζει τους 500 ίππους, το αναβαθμισμένο E-Tron Sportback θα αναλάβει να συστήσει ένα εξελιγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης το οποίο θα αναλαμβάνει πλήρως τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε αυτοκινητοδρόμους και σε ταχύτητες έως 130 χλμ/ώρα, διαθέτοντας παράλληλα να αλλάζει «αυτοβούλως» λωρίδες κυκλοφορίας όταν το κρίνει.

Το δεύτερο πρωτότυπο που βρεθεί στη διεθνή γερμανική έκθεση, θα αποτελέσει ένα «αγνώστων λοιπών στοιχείων» μοντέλο της κατηγορίας D, κατά πάσα πιθανότητα SUV, το οποίο όπως υπογραμμίζει η Audi «θα ανοίξει μια νέα σχεδιαστική σελίδα» και το οποίο θα εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρικό σύνολο που θα αποτελείται από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ που θα του εξασφαλίζουν καταιγιστική ισχύ ενώ τροφοδοτούνται από μπαταρίες ιόντων λιθίου οι οποίες θα εγγυώνται έως και 800 χλμ. αυτονομίας. Την εικόνα θα συμπληρώσει η παρουσία ενός ακόμα πιο εξελιγμένου συστήματος πλήρους αυτόνομης οδήγησης το οποίο θα καθιστά προαιρετικό το σύστημα διεύθυνσης με την παραδοσιακή έννοια του όρου.

Παράλληλα με τα παραπάνω πρωτότυπα μοντέλα και το Α8, στο περίπτερο της γερμανικής έκθεσης στην Φρανκφούρτη θα βρεθούν επίσης το πολυαναμενόμενο RS4 Avant καθώς και μία ακόμα έκδοση με την υπογραφή της Audi Sport και κίνηση στους πίσω τροχούς, το οποίο θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή για τις εκδόσεις του εσωτερικού βελτιωτικού οίκου της Audi.

Let’s block ads! (Why?)


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες 2, 3, 4 τροχοί

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio