Διελκυστίνδα για τις προεκλογικές παροχές


16/05/2019 - 07:17

Του Θάνου Τσίρου
ttsiros@naftemporiki.gr

Με ημερομηνία -σταθμό όχι τόσο τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, από την οποία μάλιστα θα απουσιάζει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, όσο την 5η Ιουνίου, οπότε και θα δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση των θεσμών στο πλαίσιο της 3ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης, συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το αν «βγαίνουν» οι αριθμοί με στόχο τη χρηματοδότηση των νέων μέτρων που ψηφίστηκαν χθες στη Βουλή.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup δεν θα παραστεί ο κ. Τσακαλώτος και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Στο ελληνικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι, παρά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, δεν θα υπάρξει ουσιαστική συζήτηση επί των μέτρων που πέρασε η κυβέρνηση από τη Βουλή, καθώς και οι υπόλοιποι υπουργοί Οικονομικών θα περιμένουν την έκθεση των θεσμών στις 5 Ιουνίου.

Στους παράγοντες που αμφισβητούν τη δυνατότητα χρηματοδότησης των μέτρων προστέθηκε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος δήλωσε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα μπορεί να φτάσει στο 3,5% μόνο αν τα μέτρα περιοριστούν στα όσα έχουν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2019. Ο υπουργός Οικονομικών επέλεξε να απαντήσει μέσω twitter στον διοικητή της ΤτΕ. Τη σκυτάλη πήρε σήμερα με αντίστοιχη δήλωση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Προτεινόμενα για εσάς

Let’s block ads! (Why?)

Πηγή: naftemporiki


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio