Διαδικτυακό μπλόκο σε ναρκωτικά και όπλα


22/07/2017 - 22:53

Δύο από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες του λεγόμενου Σκοτεινού Ιστού – ενός κρυφού κομματιού του Διαδικτύου στο οποίο έχει κανείς πρόσβαση μόνο με κρυπτογραφικό λογισμικό που αποκρύπτει την ταυτότητα του χρήστη – τέθηκαν εκτός λειτουργίας έπειτα από διεθνή αστυνομική επιχείρηση. Στο AlphaBay και το Hansa μπορούσε κανείς να βρει ναρκωτικά, όπλα, ιούς υπολογιστών και κλεμμένα δεδομένα.

Δικτυωμένος υπόκοσμος

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Europol, στο AlphaBay ήταν καταχωρημένα τουλάχιστον 250.000 ναρκωτικά και άλλες τοξικές ουσίες, μεταξύ άλλων ηρωίνη και το συνθετικό οπιοειδές φαιντανύλη.

«Οι λαθρέμποροι ναρκωτικών και άλλοι εγκληματίες δέχτηκαν σήμερα μεγάλο πλήγμα» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Europol Ρομπ Γουέινραϊτ.

Σύμφωνα με το BBC, το AlphaBay είχε σταματήσει να λειτουργεί από τις αρχές του Ιουλίου, οδηγώντας σε υποψίες για παρέμβαση των Αρχών.

«Γνωρίζουμε ότι πολλοί Αμερικάνοι έχουν χάσει τη ζωή τους από ναρκωτικά που είχαν αγοράσει από το AlphaBay» δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς. «Ένα από τα θύματα ήταν ένα κορίτσι μόλις 18 ετών, η οποία τον Φεβρουάριο πέθανε από υπερβολική δόση ενός ισχυρού συνθετικού οπιοειδούς που είχε αγοράσει από το AlphaBay».

Ο Σέσιονς προειδοποίησε τους εγκληματίες ότι «δεν μπορείτε να κρυφτείτε. Θα σας ανακαλύψουμε».

Τις έρευνες διεξήγαγε το FBI σε συνεργασία με την Αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών και τις ολλανδικές αστυνομικές αρχές. Στις έρευνες συμμετείχαν επίσης η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Λιθουανία.

Let’s block ads! (Why?)

Πηγή: Tovima


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Επιστήμη και Τεχνολογία

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio