Δημοσκόπηση ALCO: Τι θέλουν στη ζωή τους οι νέοι και τους το στερεί η πολιτική


21/12/2022 - 00:20

Τον τρόπο που βλέπουν οι νέοι τη ζωή και την πολιτική καταγράφει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της ALCO για την τηλεόραση του Alpha και η εικόνα που σχηματίζεται από τα ευρήματα της έρευνας δεν είναι καθόλου κολακευτικά για τις πολιτικές δυνάμεις, καθώς η αίσθηση που δημιουργείται είναι πως οι πολιτικά είναι προνομιούχοι έναντι των άλλων πολιτών, ενώ και τα κόμματα δημιουργούν τα λιγότερο θετικά συναισθήματα σε σχέση με άλλους φορείς.

Τα λιγότερο θετικά συναισθήματα

Το 78% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την άποψη ότι η σχέση με πολιτικά πρόσωπα βοηθά να έχεις καλύτερη μεταχείριση στις υποθέσεις με το Δημόσιο. Τα κόμματα δημιουργούν τα λιγότερο θετικά συναισθήματα, και ακολουθούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η Αστυνομία, η Εκκλησία και οι συνδικαλιστικές Οργανώσεις.

Σχεδόν ένας στους δύο – 46% – δηλώνει ότι θα μπορούσε να παρανομήσει προκειμένου να βοηθήσει ένα πρόσωπο που αγαπά, ενώ σχεδόν εννέα στους δέκα συμφωνούν ότι το πιο σημαντικό στη ζωή είναι να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Την ίδια στιγμή, το 81% διαφωνεί στο ότι το σημαντικότερο στη ζωή είναι η επιτυχία με κάθε κόστος.

Θα ήθελαν αλλά δεν μπορούν

Οι νέοι από 17 ως 34 ετών δηλώνουν παράλληλα ότι θα ήθελαν, αλλλά δεν μπορούν να ταξιδεύουν περισσότερο, να ξοδεύουν περισσότερο, να ζουν σε δικό τους σπίτι, να εργάζονται σε αντικείμενο που θέλουν και να ζούν με τον άνθρωπο που θέλουν. alt alt alt alt alt alt alt alt

Adblock test (Why?)

Πηγή: in.gr


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio