Δείπνο Νεοφύτου με Ακιντζί, στο «μενού» το Κυπριακό


17/03/2017 - 10:14

«Καλό, μέχρι εξαίρετο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου το κλίμα στο δείπνο που είχε με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Το δείπνο, η πραγματοποίηση του οποίου δεν είχε ανακοινωθεί, έγινε με πρωτοβουλία του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του αντίστοιχου τουρκοκυπριακού.

«Επρόκειτο για μια κοινωνική πρόσκληση» ανέφερε ο κ. Νεοφύτου στο ΡΙΚ, για να προσθέσει ότι συζήτησαν πολιτικά θέματα και θέματα που αφορούν τις δύο κοινότητες.

Επίσης, συζητήθηκε η απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα και η στάση του ΔΗΣΥ στο θέμα.

«Μου δόθηκε η ευκαιρία να εξηγήσω ότι ο ΔΗΣΥ δεν άλλαξε πολιτική και ούτε ή ελληνοκυπριακή κοινότητα ξύπνησε ένα πρωί και θέλει Ένωση» πρόσθεσε ο κ. Νεοφύτου.

Εν τω μεταξύ, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί στις 22 Μαρτίου με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο κ. Αναστασιάδης θα βρίσκεται στην Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία επενδυτικού συνεδρίου για την Κύπρο.

Παράλληλα, συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ ζητά και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις Ποστασί».

Η εφημερίδα γράφει ότι αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα, η εμπιστοσύνη της τουρκοκυπριακής πλευράς προς τον ΟΗΕ θα τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Let’s block ads! (Why?)

Πηγή: Tovima


Σχετικά άρθρα

  • Unique Post

Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο

*Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

Τηλεβόας

Και εγένετο Τράμπ-α

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio