Δίκη για Ζακ Κωστόπουλο: Ομόφωνα ένοχοι και από το Εφετείο κοσμηματοπώλης και μεσίτης10/07/2024 - 11:52

O πατέρας και η μητέρα του δολοφονηθέντα Ζακ, προσέρχονται στο ΕφετείοO πατέρας και η μητέρα του δολοφονηθέντα Ζακ, προσέρχονται στο

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν και από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο οι δύο επιχειρηματίες , καταδικασμένοι σε πρώτο βαθμό , για τα θανάσιμα χτυπήματα που κατάφεραν στον Ζακ Κωστόπουλο, ο οποίος είχε ξεψυχήσει στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος, το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018.

Το δικαστήριο κήρυξε ενόχους, όπως και πρωτόδικα, για την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και τον μεσίτη που ,σύμφωνα με την κατηγορία , είχαν χτυπήσει βάναυσα τον 33χρονο ακτιβιστή.Σε πρώτο βαθμό ο 81 ετών κοσμηματοπώλης και ο 64χρονος καταδικάστηκαν για την θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ποινή κάθειρξης 10 ετών. 

Η διαδικασία συνεχίστηκε, μέσα σε μία ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο δικαστική αίθουσα, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων για την αναγνώριση ελαφρυντικών. Αυτοί εστίασαν στον πρότερο σύννομο βίο των κατηγορούμενων ενώ  έκαναν λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος.

Πανό έξω απο το Εφετείο για την δολοφονία του ΖακΠανό έξω απο το Εφετείο για την του Ζακ

″Όχι” εισαγγελέα στην αναγνώριση ελαφρυντικών

Ωστόσο, ο εισαγγελέας έδρας, Στέλιος Κωσταρέλος,  ζήτησε στην αγόρευση του να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό  στους δύο κατηγορούμενους για τα θανατηφόρα χτυπήματα στον Ζακ Κωστόπουλο. 

Όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας ,ο 33χρονος δέχθηκε σφοδρά χτυπήματα ”με μανία” από τον κοσμηματοπώλη ο οποίος αν και θα μπορούσε να τον εγκλωβίσει μέσα στο κατάστημα του , επέλεξε να τον εγκλωβίσει ανάμεσα στα σπασμένα γυαλιά ενώ το θύμα προσπαθούσε να βγεί από το κοσμηματοπωλείο . Κατά τον κ. Κωσταρέλο ”η φθορά (στο κατάστημα) δεν δικαιολογεί την πράξη και τα χτυπήματα που δέχθηκε το θύμα”.

Ο εισαγγελέας αναφερόμενος στον έτερο κατηγορούμενο, τον 64χρονο μεσίτη ο οποίος ισχυρίζεται ότι χτύπησε τον Κωστόπουλο ”ενστικτωδώς” και έχοντας ”αλτρουιστικά κίνητρα” με στόχο να βοηθήσει στη σύλληψη του, είπε ότι οι ισχυρισμοί του δεν ευσταθούν . Συμπλήρωσε επίσης πως ”δεν υπήρξε ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος του από το θύμα”.

Η εισήγηση του κ. Κωσταρέλου προκάλεσε επευφημίες και χειροκροτήματα  πολλών από όσους παρακολουθούν την δίκη.

Παρούσα στο Εφετείο και η μητέρα του δολοφονηθέντα από μέλη της Χ.Α. Ν.Φύσσα Παρούσα στο Εφετείο και η μητέρα του δολοφονηθέντα από μέλη της Χ.Α. Ν.Φύσσα 

Ο 33χρονος ακτιβιστής ,σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 2:30 το μεσημέρι ”εισήλθε για άγνωστη αιτία” στο κοσμηματοπωλείο του κοσμηματοπώλη επί της οδού Γλάδστωνος του οποίου η πόρτα ήταν ανασφάλιστη από τον ιδιοκτήτη λόγω της ολιγόλεπτης απουσίας του. Το θύμα , σύμφωνα με τη δικογραφία ,ήταν σε υπερδιέγερση και όταν ”ασφάλισε” η πόρτα και δεν μπορούσε να βγει, άρχισε να χτυπά με πυροσβεστήρα αρχικά την γυάλινη θύρα και στη συνέχεια το κατώτερο επίπεδο της βιτρίνας που θρυμματίστηκε. Όταν το θύμα επιχείρησε να συρθεί για να βγει από εκεί δέχθηκε αλλεπάλληλα σφοδρά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα από τον κοσμηματοπώλη και τον 64χρονο μεσίτη.

Πηγή: AΠΕ ΜΠΕ

Πηγή: huffingtonpost


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*


Τελευταία άρθρα

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio