Γλυπτά από δύο τόνους ηλεκτρονικά απόβλητα! (video)


09/03/2018 - 08:04

alt

Μέσω της τέχνης του, με σουρεαλιστικά γλυπτά και φωτογραφίες, ο Μπέντζαμιν Βον Γουό (Benjamin Von Wong) θέλει να στείλει ένα μήνυμα για το περιβάλλον που απειλείται, μεταξύ άλλων και από τα ηλεκτρονικά απόβλητα.

Κάθε μέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες καταστρέφονται πάνω από 140.000 υπολογιστές, με τα ηλεκτρονικά απόβλητα να είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο κομμάτι αποβλήτων στον κόσμο.

von7

Τα περισσότερα από αυτά δεν ανακυκλώνονται, αλλά απλώς πετιούνται, με αποτέλεσμα να δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στο περιβάλλον, ενώ παράλληλα χάνονται δισεκατομμύρια δολάρια σε ανακτήσιμα υλικά.

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης σχετικά με αυτό το αυξανόμενο πρόβλημα των ηλεκτρονικών απορριμμάτων, ο Benjamin Von Wong αποφάσισε να χρησιμοποιήσει κάποια ηλεκτρονικά απόβλητα κάνοντας γλυπτά από αυτά.

von9Το υλικό για τα γλυπτά προέρχεται από την Dell, η οποία διαχειρίζεται το μεγαλύτερο παγκόσμιο πρόγραμμα ανακύκλωσης στον κόσμο και ανακυκλώνει τα ηλεκτρονικά απόβλητα σε περισσότερες από 80 χώρες.

Η εταιρεία συλλέγει πολύτιμα εξαρτήματα – όπως ο χρυσός ή τα πλαστικά – από αυτά τα ανακυκλωμένα ηλεκτρονικά και τα χρησιμοποιεί για την κατασκευή νέων.

von2Ο Von Wong πήρε, περίπου, δύο τόνους ηλεκτρονικών αποβλήτων για τα γλυπτά του, ποσότητα που αντιστοιχεί στον μέσο όρο των ηλεκτρονικών αποβλήτων που παράγει ένας Αμερικανός στη διάρκεια της ζωής του.

Τα γλυπτά δημιουργήθηκαν σε αποθήκη στο Ντάλας από εθελοντές σε διάστημα 10 ημερών και έμειναν εκεί μόνο για μία ημέρα πριν επιστραφούν στην Dell για ανακύκλωση.

von3

Let’s block ads! (Why?)


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Περιβαλλοντικά

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio