Γιορτή για τα 35 χρόνια της Εταιρίας Συγγραφέων


16/11/2016 - 22:51

Μια μεγάλη εορταστική εκδήλωση για τα 35 χρόνια από την ίδρυσή της πραγματοποιήσε την Τετάρτη το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» η Εταιρεία Συγγραφέων.

Ο Πρόεδρος της Εταιρίας, Δημήτρης Καλοκύρης στον χαιρετισμό του διάβασε το μήνυμα της Υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου. “Η Εταιρία Συγγραφέων είναι ο φορέας που εκφράζει τις δυνάμεις που αντιστέκονται στην κρίση, όχι την οικονομική, αλλά την πνευματική”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τα λογοτεχνικά της βραβεία.

Το βραβείο «Διδώ Σωτηρίου” πήρε ο μεταφραστής και επιμελητής εκδόσεων, Ζήσης Σαρίκας και το βραβείο “Δαίδαλος» ο ιστορικός βιβλίου, Κωνσταντίνος Στάικος. 

Το βραβείο «Γιάννη Βαρβέρη” για πρωτοεμφανιζόμενο ποιητή απονεμήθηκε στον Ένο Αγκόλλι για το “Ποιητικό Αίτιο”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Εντευκτηρίου” και το βραβείο «Μένη Κουμανταρέα» για πρωτοεμφανιζόμενο μυθιστοριογράφο στον Σωφρόνη Σωφρονίου για το βιβλίο του “Οι πρωτόπλαστοι”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Το Ροδακιό”.

Κατά την απονομή του βραβείου “Δαίδαλος” στον Κωνσταντίνο Στάικο ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία της Αθήνας, που θα γίνει Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου το 2018. “Πιστεύω ότι θα κάνουμε μια επανάσταση το 2018 με το βιβλίο” τόνισε. Αναφερόμενος στο επάγγελμα του συγγραφέα είπε ότι είναι μια πολύ μοναχική δουλειά προσθέτοντας ότι “απόψε βρίσκομαι εδώ ως δήμαρχος, αλλά αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σαν συγγραφέας”. Αποκάλυψε ότι έχει γράψει δύο βιβλία, το ένα εκ των οποίων είναι η διατιβή του για την Ελλάδα και την Ισπανία.

Επίσης, παρουσιάστηκε ο νέος ιστότοπος του e-book «Greek Writers Today” και το ημερολόγιο 2017 «Πολλαπλές Αρχαιότητες» από τις εκδόσεις Πατάκη και του συλλογικού τόμου με κείμενα μελών της Εταιρείας Συγγραφέων «Πάθη στη Λογοτεχνία», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Βίκυ Παπαστεφάνου

Print Friendly

Let’s block ads! (Why?)


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Τελευταία νέα

Σχολιάστε το άρθρο

*Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

Τηλεβόας

Και εγένετο Τράμπ-α

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio