Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Δεν πρέπει να επιτραπεί το Libra στην ΕΕ


09/10/2019 - 16:55

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να επιτρέψει στο Facebook να αναπτύξει το project του ψηφιακού νομίσματος, γνωστό και ως Libra, σε «ευρωπαϊκό έδαφος» επειδή απειλεί τη νομισματική κυριαρχία των κρατών μελών, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Bruno LeMaire.

Μιλώντας στο Eurogroup, ο Bruno Le Maire είπε ότι τα εναλλακτικά συστήματα πληρωμών θέτουν πολλούς κινδύνους επειδή μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για ξέπλυμα χρήματος ή για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

«Δεν είμαι σε καμία περίπτωση εχθρός του Facebook, ούτε εχθρός της Google ή της Amazon», είπε ο Le Maire. «Θέλω απλώς να θυμίσω κάποιες αρχές. Εάν θέλουμε να έχουμε κυρίαρχο νόμισμα, είναι θέμα των κρατών. Και μόνο τα κράτη μπορούν να είναι υπεύθυνα για ένα κυρίαρχο νόμισμα. Δεν πρέπει να είναι ρόλος μιας ιδιωτικής εταιρείας να προσπαθεί να διαθέσει ένα κυρίαρχο νόμισμα σαν να είναι κυρίαρχο κράτος».

H Facebook έχει παρουσιάσει το Libra ως ένα νόμισμα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ψηφιακές πληρωμές, ιδιαίτερα έξω από τις ΗΠΑ. Θα υποστηρίζεται από πραγματικό νόμισμα, σε αντίθεση με άλλα νομίσματα όπως το Bitcoin ή το Ethereum. Αλλά το project αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, καθώς οι εποπτικές αρχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου και μέλη του Κογκρέσου αμφισβητούν τα κίνητρα της εταιρείας πίσω από τη δημιουργία νέου ψηφιακού νομίσματος.

Let’s block ads! (Why?)

Πηγή: capital


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio