«Βαρύ» χαρτοφυλάκιο θέλει για την Ιταλία στην Κομισιόν η Μελόνι14/05/2024 - 23:00

Τη δήλωση ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό μετά τις ευρωεκλογές έκανε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, σε δημόσια συζήτηση που οργάνωσε στο Μιλάνο, η εφημερίδα La Verità.

Έκανε λόγο για «ανυπόστατα σενάρια που διαβάζω συχνά» και τόνισε ότι «ένας από τους στόχους που έχω θέσει είναι να ολοκληρώσω την πενταετία διακυβέρνησης, χωρίς να αλλάξω τη σύνθεση της υπουργικής ομάδας. Θα ήταν πραγματικό ρεκόρ».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι «στο παρελθόν κατηγορήθηκε ως εχθρός των εμβολίων, επειδή κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού είχε ζητήσει περισσότερα στοιχεία ως προς την αναγκαιότητα εμβολιασμού των μικρών παιδιών». Πρόσθεσε ότι «η κόρη της, Τζινέβρα, ήταν πέντε ετών και δεν εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού, αλλά έχει κάνει όλα τα υπόλοιπα εμβόλια».

Σε σχέση με τη σύνθεση της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Μελόνι υπογράμμισε: «Θα ήθελα να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε, ως χώρα, ένα από τα σημαντικότερα χαρτοφυλάκια. Είτε εκείνο για την οικονομία -αλλά όχι αποδυναμωμένο, όπως συνέβη την τελευταία φορά- είτε εκείνο που αφορά την ανταγωνιστικότητα, την εσωτερική αγορά, τη συνοχή. Είναι πολλά και σημαντικά».

Κλείσιμο

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «υπάρχει και το βασικής σημασίας χαρτοφυλάκιο του περιβάλλοντος, με την αναγκαιότητα να αλλάξει μερικώς ο προσανατολισμός της πράσινης μετάβασης, όπως άρχισε ήδη να γίνεται» και ότι «ελπίζει, κυρίως, να μπορέσουν να τύχουν αποτελεσματικότερης υπεράσπισης τα συμφέροντα της Ιταλίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Τι είπαν Μητσοτάκης και Ερντογάν «πριβέ» στη ροτόντα του Λευκού Παλατιού – Τα επόμενα ραντεβού μετά την Άγκυρα

Eurovision 2024: Γιατί η φετινή διοργάνωση θα μείνει αξέχαστη – Τα τραγούδια, τα παρατράγουδα και ο διχασμός

Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν τετραπλασιασμό δασμών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από Κίνα και περιμένουν τα αντίποινα

Adblock test (Why?)

Πηγή: protothema


Σχετικά άρθρα


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις

Σχολιάστε το άρθρο

*


Τελευταία άρθρα

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio