«Αύξηση τουριστικής κίνησης κατά 10% το 2011»


04/03/2011 - 19:18

Αύξηση της τουριστικής κίνησης έως και κατά 10% για το 2011 προβλέπει ο Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων σε δηλώσεις του στο Bloomberg.

Τα πρώτα στοιχεία κρατήσεων από την Βρετανία είναι υψηλότερα κατά 10% από ότι την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι αντίστοιχες κρατήσεις από Γερμανία δείχνουν άνοδο 5% ενώ από την Ρωσία οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί κατά 20%.

«Φαίνεται πως παίρνουμε ένα μέρος από τον οικογενειακό τουρισμό που απορροφούσε η Αίγυπτος και η Τυνησία» δηλώνει ο κ. Ανδρεάδης και συμπληρώνει «Οι οικογένειες κάνουν κρατήσεις σχετικά νωρίς και επηρεάζονται περισσότερο από τον φόβο της αβεβαιότητας ή του ότι κάτι μπορεί να συμβεί» .

Επισημαίνεται πως ο τουριστικός κλάδος αντιστοιχεί στο 16% του ελληνικού ΑΕΠ και πως σε αυτόν απασχολείται το ένα πέμπτο του εργατικού δυναμικού της χώρας.

Το 2010, τα έσοδα από τον τουρισμό μειώθηκαν κατά 8%. «Ελπίζουμε ότι η θετική πορεία στις κρατήσεις θα συνεχιστεί και πως δεν θα χρειαστεί φέτος να κάνουν μεγάλες εκπτώσεις οι ξενοδόχοι» δηλώνει ο κ. Ανδρεάδης και συμπληρώνει: «τα έσοδα θα μπορούσαν να αυξηθούν, όχι βεβαίως με τον ρυθμό που αυξάνονται οι κρατήσεις, αλλά όχι και σε μεγάλη διαφορά»


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Χωρίς κατηγορία

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio