Αχτσιόγλου: Καθοριστικό βήμα που οδηγεί στο τέλος της επιτροπείας


16/05/2017 - 02:30

«Το νομοσχέδιο αποτελεί ένα σημαντικό και καθοριστικό βήμα μιας μεγάλης διαδρομής, δύσκολης γεμάτης εμπόδια αλλά που θα οδηγήσει στο τέλος του προγράμματος επιτροπείας και των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής», υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, του νομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της Αξιολόγησης.
 
Η κ. Αχτσιόγλου, αναγνώρισε ότι στο νομοθετικό πλαίσιο υπάρχουν και δυσμενείς όροι, που είναι όμως, όπως είπε, αποτέλεσμα τόσο των αρνητικών συσχετισμών και των δογματικών αντιλήψεων που επικρατούν στην ΕΕ και οι οποίοι φρόντισαν να ενισχύσουν μια αδιέξοδη πολιτική, όσο και ενός παλαιού πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα που εφάρμοσε αποτυχημένες πολιτικές.

Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και κυρίως στη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι ταυτίζεται με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών, τονίζοντας ότι ενώ «κραύγαζε πως η κυβέρνηση καθυστερούσε να κλείσει την Αξιολόγηση, μιλούσε για ιδεοληψίες και ζητούσε να κλείσει με το όποιο κόστος, τώρα που βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση, οι κραυγές της συνεχίζονται μιλώντας για καταστροφική συμφωνία».

«Ενώ εμείς προσπαθούσαμε να αντικρούσουμε τις παράλογες απαιτήσεις, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαφωνούσε με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, η ελληνική αντιπολίτευση κραύγαζε ότι καθυστερούμε να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση γιατί είμαστε ανίκανοι και έχουμε ιδεοληψίες. Τόσα και άλλα τόσα μας καλούσατε να υπογράψουμε. Από κοντά και μερίδα των ΜΜΕ που βλέπει παντού την οικονομική καταστροφή», επεσήμανε και πρόσθεσε:

«Ακούμε για μέτρα ασπιρίνες. Πως γίνεται όμως τα αρνητικά μέτρα τα οποία επιβλήθηκαν από τον δογματισμό του ΔΝΤ και την δειλή στάση των Ευρωπαίων να είναι καταστροφή και «τα χειρότερα που ήρθαν ποτέ» και την ίδια στιγμή τα ισόποσα θετικά μέτρα να είναι ασπιρίνες;

Για άλλη μια φορά δύο μέτρα και δύο σταθμά από την αντιπολίτευση του «τόσα και άλλα τόσα». Δύο μέτρα και δύο σταθμά γιατί το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η επαναφορά του παλιού καθεστώτος.

Γιατί όποτε αναγκάζεστε να μιλήσετε συγκεκριμένα αναδεικνύεται περήφανα την ταύτιση σας με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών, με την πολιτική που διέλυσε την κοινωνική πλειοψηφία και χρεοκόπησε την ελληνική κοινωνία».

«Είναι αλήθεια ότι κάναμε συμβιβασμούς, πολλές φορές με τιμωρητική διάθεση από τους δανειστές. Κάθε μέρα παλεύουμε όμως να δώσουμε τέλος στις αρνητικές συνέπειες που μας επιβάλλουν, και αυτό δεν μπορείτε να το ανεχτείτε ούτε εσείς ούτε οι φίλοι σας», υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας.

Η κ. Αχτσιόγλου, υπεραμύνθηκε των ρυθμίσεων για το εργασιακό και ασφαλιστικό σύστημα, τονίζοντας ότι «πρέπει να το δούμε σε συνάρτηση με την αγορά εργασίας» και επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι με 11 νόμους και 2 υπουργικές αποφάσεις έδωσαν την χαριστική βολή διαλύοντας και την αγορά εργασίας και το προστατευτικό θεσμικό πλαίσιο που υπήρχε.

«Επί κυβερνήσεων τους στήθηκε η διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Διαμόρφωσαν ένα πλαίσιο κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι, με το νέο θεσμικό πλαίσιο οι ρυθμίσεις είναι ευνοϊκότερες σε ότι αφορά και το ασφαλιστικό σύστημα και τις ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις .

Αναφερόμενη στα εργασιακά, μίλησε για επαναρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου των εργασιακών σχέσεων.
«Με τη διάταξη για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις επιχειρείται η αναστροφή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Let’s block ads! (Why?)

Πηγή: Tovima


Σχετικά άρθρα

  • Unique Post

Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Πολιτική

Σχολιάστε το άρθρο

*Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας δελτίο

Τηλεβόας

Και εγένετο Τράμπ-α

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio