Αυστραλία: Επεκτείνεται ομογενειακό σχολείο


16/03/2011 - 10:14

Τα εγκαίνια της μεγάλης Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του Κολλεγίου Alphington Grammar της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας (ΕΟΚΜΒ) πρόκειται να κάνει αυτή την Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011, στις 2 το απόγευμα, ο ομοσπονδιακός υπουργός Φυσικών Πόρων, Ενέργειας και Τουρισμού Μάρτιν Φέργκιουσον, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής κυβέρνησης, της γενικής προξένου της Ελλάδας στη Μελβούρνη Ελένης Λιανίδου, του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας, εκπροσώπων ομογενειακών οργανισμών, μελών της διεύθυνσης και του διδακτικού προσωπικού, μαθητών, γονέων και φίλων του σχολείου.

Πρόκειται για ένα όραμα, το οποίο ξεκίνησε από την ίδρυση του Κολλεγίου το 1989 και γίνεται τώρα πραγματικότητα με την οικονομική ενίσχυση των κυβερνήσεων της Ελλάδος και της Αυστραλίας.

Στα εγκαίνια θα παραστεί και θα μιλήσει και ο ευεργέτης του Κολλεγίου Alphington Grammar, Νίκος Ανδριανάκος, ο οποίος δώρισε το ποσόν των $300.000 για την ανέγερση της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων.

Είναι ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικό έργο που πρωτοτυπεί από άποψη σχεδίου και χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη περιβαλλοντική ευαισθησία, ενώ δίνει μια νέα δυναμική στις αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές του Alphington Grammar, αλλά και της ευρύτερης ελληνικής παροικίας.

Η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων πρόκειται να αποτελέσει έναν πολυχώρο αθλητισμού και πολιτισμού που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του σχολείου, ενώ θα φιλοξενεί διάφορα πολιτιστικά δρώμενα και εκδηλώσεις των παροικιακών συλλόγων, όπως πολιτιστικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, διαλέξεις και χορούς. Θα μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί και για τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων.

Χαρακτηριστικό είναι, επίσης, το γεγονός ότι η λειτουργία της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων γίνεται σε μια περίοδο όπου από ακαδημαϊκής πλευράς το Alphington Grammar αναγνωρίστηκε από την κυβέρνηση ως ένα από καλύτερα ανεξάρτητα σχολεία της Αυστραλίας.


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Έλληνες παντού

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio