Αποσύρεται από τη μάχη για την προεδρία της Βραζιλίας ο Λούλα


12/09/2018 - 04:56

Ο φυλακισμένος πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα απέσυρε την υποψηφιότητά του, τερματίζοντας έτσι τη νομική μάχη ενάντια στην απαγόρευση να κατέλθει ως υποψήφιος λόγω της καταδίκης του για διαφθορά.

Η απόσυρση του ακόμη δημοφιλούς Λούλα ντα Σίλβα επιτρέπει στον νυν υποψήφιο αντιπρόεδρο του Κόμματος των Εργαζομένων (PT) Φερνάντο Χαντάντ να διεκδικήσει την προεδρία στις εκλογές της 7ης Οκτωβρίου,

Η πρόεδρος του κόμματος Γκλέισι Χόφμαν ανακοίνωσε την απόφαση στους υποστηρικτές του Λούλα έξω από το αρχηγείο της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην πόλη Κουριτίμπα, όπου βρίσκεται φυλακισμένος από τον Απρίλιο ο αριστερός ηγέτης εκτίοντας ποινή 12 ετών κάθειρξης για παθητική δωροδοκία.

Κάποιοι μάλιστα από τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου παραμένουν έξω από τη φυλακή από την πρώτη στιγμή του εγκλεισμού του Λούλα, που ήταν πρόεδρος από το 2003 ως το 2010. Προ ημερών τον είχε επισκεφτεί στη φυλακή ο Μάρτιν Σουλτς.

Παρά την φυλάκιση και τη σκανδαλολογία των περασμένων ετών, ο 72χρονος Λούλα ντα Σίλβα ερχόταν πρώτος στις δημοσκοπήσεις έναντι όλων των άλλων υποψηφίων.

Πριν από δύο εβδομάδες το εκλογοδικείο της Βραζιλίας είχε απορρίψει την υποψηφιότητα του Λούλα ντα Σίλβα λόγω της καταδίκης.

Ο Χαντάντ με την υποψήφια για την αντιπροεδρία Μανουέλα ντ’Αβίλα (REUTERS/Rodolfo Buhrer)

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια ασυνήθιστη προεκλογική εκστρατεία αυτή που διεξάγεται στη Βραζιλία.

Ο δημοφιλέστερος υποψήφιος απαγορεύεται να κατέλθει στην αναμέτρηση και ο βασικός του αντίπαλος, ο ακροδεξιός Ζαϊρ Μπολσονάρου αναρρώνει από επίθεση με μαχαίρι που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή.

Ο 55χρονος Χαντάντ είναι πρώην υπουργός Παιδείας και πρώην δήμαρχος του Σάο Πάολο. Ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός, πόσο μάλλον σε φτωχές περιοχές της χώρας που παραδοσιακά στήριζαν τον Λούλα.

Η τελευταία δημοσκόπηση τού δίνει 8% έναντι 26% του Μπολσονάρου.

Αποσύρεται από τη μάχη για την προεδρία της Βραζιλίας ο Λούλα appeared first on Protagon.gr.

Πηγή: protagon


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio