Αντιπρόταση για τον εκλογικό νόμο καταθέτει στον Πάνο Σκουρλέτη το Κίνημα Αλλαγής


15/05/2018 - 06:00

Αντιπρόταση για αναλογικότερο εκλογικό σύστημα από το ισχύον, καθώς και για την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, πρόκειται να καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», η πρόταση θα περιλαμβάνει αναλογικό μπόνους για το πρώτο κόμμα, με το Κίνημα Αλλαγής να τάσσεται ενάντια σε αποσπασματικές αλλαγές, όπως προέκυψε κατόπιν ευρείας σύσκεψης υπό τη Φώφη Γεννηματά στη Χαριλάου Τρικούπη.

«Καλωσορίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, στις προτάσεις για την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών και τη ψήφο των ομογενών που απέρριπταν» σημείωσαν συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά μετά τη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν στελέχη του φορέα που έχουν χειριστεί εκλογικούς νόμους στο παρελθόν, όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Δημήτρης Ρέππας, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο Δημήτρης Τσιόδρας κ.ά.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε σε συνάντηση εργασίας τα κοινοβουλευτικά κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, την Πέμπτη 17 Μαΐου στη 1 μ.μ., στο υπουργείο Εσωτερικών.

Αντιπρόταση για τον εκλογικό νόμο καταθέτει στον Πάνο Σκουρλέτη το Κίνημα Αλλαγής

Πηγή: protagon


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio