Αλλάζουν οι ανδρικές ορμόνες ανά ήπειρο


11/10/2010 - 10:00

Νέα έρευνα δείχνει ότι, τα επίπεδα των φυλοεξαρτώμενων ορμονών των ώριμων ανδρών, εξαρτώνται τόσο από τη φυλή όσο και τη γεωγραφική θέση στην οποία διαμένουν, προκαλώντας αμφιβολίες σχετικά με το κριτήριο της «ανδρικής εμμηνόπαυσης».

Οι ειδικοί λένε ότι, χορηγούνται περισσότερες από 1.000.000 συνταγές για τεστοστερόνη και οι περισσότερες προορίζονται για μεσήλικες με χαμηλή λίμπιντο και καταθλιπτική διάθεση, που κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκαν από τα χαμηλά επίπεδα της ανδρικής ορμόνης.

Στη νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, ερευνητές μέτρησαν τις ανδρικές ορμόνες σε περισσότερους από 5.000 ενήλικες άνδρες από 5 χώρες διαφορετικών ηπείρων και βρήκαν ότι τα μέσα επίπεδα τεστοστερόνης, διέφεραν αρκετά ανάμεσα σε άνδρες που προέρχονταν από διαφορετική γεωγραφική περιοχή. Ο Δρ Eric Orwoll του Oregon Health & Science University στο Portland, επικεφαλής της έρευνας, αναφέρει ότι τα επίπεδα ορμονών διαφέρουν ανά την υδρόγειο.

Η χαμηλή τεστοστερόνη, που ονομάζεται και ανδρικός υπογοναδισμός, έχει συνδεθεί με τη στυτική δυσλειτουργία και την κακή λίμπιντο.

Οι σκεπτικιστές λένε ότι τα συμπτώματα της χαμηλής τεστοστερόνης, μπορεί να είναι πράγματι σημάδια του γήρατος και έτσι δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία συμφωνία για το αν τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης πρέπει να ανέβουν πριν αυτή η κατάσταση γίνει πραγματικά πρόβλημα.

Μέρος της αιτίας, έχει να κάνει με τους περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η διατροφή, χρήση χημικών προϊόντων ή την κοινωνική θέση του ατόμου, αφού άνδρες από την Ασία που ζούσαν στις ΗΠΑ, είχαν επίπεδα τεστοστερόνης παρόμοια με εκείνα των Αμερικανών, ενώ όσοι ζούσαν στην Ασία είχαν διαφορετικά επίπεδα ορμονών.

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης ότι, η τεστοστερόνη δεν ήταν η μόνη ορμόνη που διέφερε, γιατί οι έγχρωμοι των ΗΠΑ και οι Τομπάγκο εμφάνιζαν υψηλότερα επίπεδα της γυναικείας ορμόνης, οιστραδιόλης, η οποία συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καταγμάτων των οστών.

Καταλήγοντας, οι ερευνητές ανέφεραν ότι αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να έχουν σημαντικές πληροφορίες για τις επιπτώσεις των ορμονών στην υγεία.

Πηγή: Reuters


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες ΥγείαΣχόλια κλειστά

Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio