Άτακτη υποχώρηση Καμμένου: Δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση


11/01/2019 - 14:20

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16.20

Της Νίκης Ζορμπά

Έτσι όπως άρχισε τον πόλεμο προς τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου έτσι και τον «έληξε» ο Πάνος Καμμένος: Με ένα tweet.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Αμύνης, ανακοίνωσε μόλις, δια ανάρτησής του στο twitter ότι η μόνη διαφορά του με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το όνομα της Μακεδονίας και εν πάση περιπτώσει δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης του προς την Κυβέρνηση εκτός και αν αυτή συνδεθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, η πλήρης ανάρτηση του Πάνου Καμμένου που αποτελεί μνημείο νέας κυβίστησης και διαφαινόμενης άτακτης υποχώρησης στο τελεσίγραφο Τσίπρα, έχει ως εξής:

«Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό».

Βήμα- βήμα η κυβίστηση

Την αλλαγή στάσης του είχε προαναγγείλει ήδη από το πρωί, όταν αμφισβήτησε ότι δήλωσε πως τελεί υπό παραίτηση, μιλώντας στη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Η κυβίστηση προετοιμάστηκε λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής του ομάδας, όταν και δήλωσε στους δημοσιογράφους πως δεν θα συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό γιατί …υπάρχει εμπλοκή στην ψηφοφορία της πΓΔΜ ( το μόνον που υπήρχε ήταν καθυστέρηση στην έναρξη της κρίσιμης ψηφοφορίας για τον Ζαεφ και του γνωστού θρίλερ στη γείτονα για την εξεύρεση των 80 βουλευτών).

Μετά το μεγαλοπρεπές άδειασμα που του επεφύλαξαν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ και τα στελέχη του, ο Πάνος Καμμένος, τα «γύρισε» και προσπαθεί πλέον να κερδίσει χρόνο, «ροκανίζοντάς» τον για να περισώσει ό,τι περισώζεται από τη ν ανακόλουθη στάση του ( μάλλον τίποτα).

Ακυρώθηκε στο μεταξύ και η αποψινή του συνέντευξη στο κανάλι Star, την οποία είχε ζητήσει ο ίδιος ( προφανώς εν είδει πίεσης στον Αλέξη Τσίπρα) και τη μετέθεσε ο ίδιος για απόψε (μετά από επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό) ελέω έλευσης Μέρκελ, όπως είπε.

Στα «βράχια» και ο μαινόμενος Κατσίκης

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, έριξε και στα «βράχια» τον περιφερόμενο σε ΜΜΕ βουλευτή του Γιώργο Κατσίκη, ο οποίος πιάνοντας στασίδι σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, παιάνιζε την αποχώρηση των ΑΝΕΛ αλλά και την άρση της εμπιστοσύνης τους από την Κυβέρνηση.

Let’s block ads! (Why?)

Πηγή: capital


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Διάφορες ειδήσεις

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio