«Οι Έλληνες της περιοχής του Νιαγάρα»
22/11/2010 - 18:03

 Συγγραφική ομάδα Ιωάννας Κουτρουλάκη- Φράντζου.
Το βιβλίο, μέσα από ντοκουμέντα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, δίνει χρήσιμες πληροφορίες για την εγκατάσταση των Ελλήνων στο Τορόντο του Καναδά, την κοινωνική και πολιτιστική δράση και διαδρομή της ελληνικής κοινότητας έως και σήμερα.

Με μια ενδιαφέρουσα και καλαίσθητη έκδοση, που εξέδωσε ομάδα ομογενών συγγραφέων από τον Καναδά, εμπλουτίστηκε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης.

 Πρόκειται για το βιβλίο «Οι Έλληνες της περιοχής του Νιαγάρα», το οποίο μέσα από ντοκουμέντα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, δίνει χρήσιμες πληροφορίες για την εγκατάσταση των Ελλήνων στο Τορόντο του Καναδά (το 1800 περίπου), την κοινωνική και πολιτιστική δράση και διαδρομή της ελληνικής κοινότητας έως και σήμερα.

 Το βιβλίο παρέδωσε στην αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Κατερίνης, Ευδοκία Κίτσιου-Παπαργυρίου, η εκ των μελών της συγγραφικής ομάδας, Ιωάννα Κουτρουλάκη- Φράντζου.

 Η συγγραφέας – που κατάγεται από την Κατερίνη – περιγράφοντας την ταυτότητα της έκδοσης, τόνισε ότι το βιβλίο κυκλοφορεί και στην αγγλική γλώσσα, ενώ όπως είπε «χρειάστηκε μια έρευνα αρκετών χρόνων για τη συγγραφή του». Η κ. Φράντζου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα «κολακευτικά» σχόλια που απέσπασε η συγκεκριμένη προσπάθεια από τις Αρχές του Καναδά.

 Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Κατερίνης, Ευδοκία Κίτσιου, ανέφερε ότι «η Ελλάδα διαθέτει μια μεγάλη κοινότητα στον Καναδά. Ο ρόλος των ομογενών μας – που λειτουργούν σαν γέφυρα μεταξύ της Ελλάδας και του Καναδά – είναι ιδιαίτερα σημαντικός». Η κ. Κίτσιου πρόσθεσε ότι «η δωρεά της εξαιρετικής αυτής έκδοσης στη βιβλιοθήκη είναι μια συγκινητική, συμβολική κίνηση από σπουδαίους συμπατριώτες μας που προάγουν τον ελληνικό πολιτισμό και τιμούν τον τόπο καταγωγής τους».


Δημοσίευση από , Βρίσκεται στις κατηγορίες Έλληνες παντού

Σχολιάστε το άρθρο

*Γκαλερί

Σχεδιασμός από MOD creative studio